20 Eylül 2024 Cuma

DİSK'in 'Krize karşı #Direnişçi' kampanyası Uzunçayır'da

DİSK, yaşanan ekonomik krize karşı başlattığı "Krize karşı #Direnişçi" kampanyası kapsamında Uzunçayır Metro İstasyonu'nda bildiri dağıtımı yaptı.
Devrimci İşçi Sendikalar Konfederasyonu (DİSK), yaşanan ekonomik krize karşı başlattığı "Krize karşı #Direnişçi" kampanyası kapsamında Uzunçayır Metro İstasyonu'nda bildiri dağıtımı yaptı.
 
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı ve DİSK üye ve yöneticilerinin dağıttığı bildirilere halk ilgi gösterdi.
 
Bildiri dağıtımı sorasında yapılan konuşmalarda, özelleştire adı altında ülkede ne var ne yok satan, kaynakları ranta ve betona gömen ekonomik modelin çöktüğü ifade edildi. Konuşmada, "Nüfusun yüzde 1'i dövizin yükselmesi nedeniyle artan dış borçlarını yüzde 99'a ödetmek istiyor. Nüfusun yüzde 99'u krizi zam yağmuru ve yükselen işsizlik olarak yaşarken, yüzde 1 ise batan şirketleri kurtarmak için kamu kaynaklarını kullanıyor" diye belirtildi.
 
AKP/Saray rejiminin krizin bedelini işçilere, emekçilere, halkın dar gelirli kesimlerine ödeterek krizi çözmeye çalıştığı vurgulanan konuşmalarda, "Kriz ile mücadele, işçileri koruyarak, emeklileri koruyarak, yoksulları koruyarak olur" diye belirtildi.
 
DİSK'liler krizin bedelini ödememek için ücretlerin derhal artırılmasını, işten çıkarmaların yasaklanmasını, vergi adaletinin sağlanmasını ve elektriğe, doğalgaza, ulaşıma, suya zam yapılmamasını istedi.