20 Eylül 2024 Cuma

DİSK yöneticileri eleştiren gazeteciyi şikayet etti

Canlı yayın sırasında bir gazeticiyi azarlayarak basın toplantısından kovan DİSK yöneticisi Kazım Doğan ile Genel Sekreteri Tayfun Görgün, faşist Akşener ve sermaye örgütü TÜSİAD'la görüşmelerini eleştiren gazeteci Tolga Balcı hakkında şikayette bulundu. 

DİSK Basın-İş Genel Sekreteri Tolga Balcı hakkında, DİSK'e yönelik eleştirilerinden dolayı DİSK Hukuk Dairesi Başkanı Kazım Doğan ve Genel Sekreter Tayfun Görgün tarafından uyarılması, tekrar ederse de displin kuruluna sevki istendi. 

13 Şubat'ta sosyal medya hesabından DİSK Genel Kurulu'nda yaşananları ilişkin Balcı, "bugün disk'in 57. kurluuş yıldönümü. disk'in değerlerine sahip çıkarak ne akşener'lere ne de tüsiad'cılara yamanmadan yürüyen bir geleneğin ayak izini takip ederek sınıfın sesine ses katmak için buradayız. safımız direnişçi işçilerin yanı olacak hep" paylaşımı yapmıştı.

Faşist İYİP'in Genel Başkanı Meral Akşener'le yapılan ziyaret sonrası DİSK yönetimi kurucu ve ilk başkanı Kemal Türkler'in failleri ve patron örgütü TÜSİAD'la sık sık yan yana geldikler için eleştirilmişti. Doğan ve Görgün bunlar hiç yaşanmamış gibi davranarak Balcı'nın twitindeki "ne akşener'lere ne de tüsiad'cılara yamanmadan yürüyen" cümleyi işaretledi. Herhangi bir sermayeye ve siyasi partiye yamanmadıklarını iddia etti. 

DİSK'in 57. genel kurulunda mücadeleci sendikaların eleştirilerinin önüne geçmek için mikrofonların kapatıldığını, hatta ileri giderek eleştirenlerin üzerine yüründüğünü unutan DİSK yöneticileri, Balcı'nın illaki eleştirecekse bunu örgüt içinde yapması gerektiğini belirtti. "Başkanlar Kurulu, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Disiplin Kurulu ve Genel Kurullar bu organlar arasındadır. Bu organları yok sayarak sosyal medyadan böylesi bir iddiada bulunmak örgüt disiplinine de aykırıdır" denildi. Oysa ki şikayetçilerden Kazım Doğan, basın toplantısında bir gazeteciyi canlı yayın sırasında azarlayarak kovmuştu. Bu anlar hem canlı yayına hem de sosyal medyaya düşmüş, ne DİSK ne de Doğan tarafından herhangi bir özeleştirel açıklama yapılmamıştı.