6 Ekim 2024 Pazar

DİSK, Soylu ile sendikal sorunları görüşmüş!

1 Mayıs'ı yasaklayanlar, işçi sınıfının direnişleri ve eylemlerine saldıranlarla aynı masaya oturan DİSK, görüşmede sendikal sorunların aktarıldığı yönünde açıklama yaparak ortaya çıkan görüntüyü izah etmeye çalıştı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 1 Mayıs öncesi, işçi direnişlerine ve eylemlerine saldıran, 1 Mayıs'ı yasaklayanlarla aynı masada görüntü vermesini açıklama çabası içine girdi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK yöneticilerinin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Afet Eğitim İşbirliği Protokolü imzalama töreninde yan yana gelmesine yönelik eleştiriler artınca, DİSK sosyal medya hesabından paylaşım yaptı, görüşmeyi 'makul' hale getirmeye çalıştı.

DİSK'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Konfederasyonumuz Yönetim Kurulu ile AFAD arasında Afet Eğitim İşbirliği Protokolü 22 Nisan Cuma günü imzalanırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan görüşmede ülke çapındaki #1Mayıs programımız ve örgütlü olduğumuz bazı işkollarında yaşanan sendikal sorunlar aktarıldı" denildi.

1 Mayıs öncesi işçi sınıfına değil saray rejimine yanaşan DİSK yönetimi, direnişlerle yaratılan tarihine de ihanet etmekle suçlandı.