19 Eylül 2024 Perşembe

DİSK, İsmail Hakkı Önal'ı mezarı başında andı

Genel-İş Sendikasının eski Genel Başkanı İsmail Hakkı Önal ölümünün 16. yılında Ankara Karşıyaka Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı.
DİSK, eski Genel Başkanvekili ve Genel-İş Sendikasının eski Genel Başkanı İsmail Hakkı Önal'ın ölümünün 16. yılında Ankara Karşıyaka Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı.
 
Anmaya DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Gehel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Sosyal-İş Genel Başkanı Metin Ebetürk, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko katlıdı.
 
Yapılan saygı duruşunun ardından konuşan Genel-İş Başkanı Remzi Çalışkan, İsmail Hakkı Önal'ın Türkiye işçi sınıfının emek, demokrasi mücadelesinin yılmaz bir önderi olarak daima hatırlanacağını ve sınıfsız, sömürüsüz bir Dünya ve Türkiye mücadelesinde sonsuza kadar yaşatılacağını söyledi. Çalışkan konuşmasında, gittikçe artan sömürü ve baskı politikalarına karşı işçi sınıfının tüm kararlılığı ile mücadele edeceğinin altını çizerek, DİSK'in ve Genel-İş'in sermayenin tahakkümüne asla boyun eğmeyeceğini söyledi
 
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise İsmail Hakkı Önal'ın DİSK ve Genel-İş örgütlenmesinde gösterdiği kararlı ve mücadeleci kişiliğinin işçi sınıfı mücadelesine bugünde ışık tuttuğunu belirterek, siyasi iktidarın emek ve demokrasi karşıtı uygulamalarına karşı mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini belirtti.
 
Anma töreni İsmail Hakkı Önal'ın mezarına karanfiller bırakılmasıyla sona erdi.