21 Eylül 2024 Cumartesi

DİSK İletişim Daire Başkanı Karatepe serbest bırakıldı

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilen DİSK İletişim Daire Başkanı Umar Karatepe gözaltına alındı. Karatepe adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.  Karatepe'nin gözaltına alınmasına tepki gösteren ITUC, "Türkiye sendikalara karşı baskıları durdurmalıdır" dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) İletişim Daire Başkanı Umar Karatepe, gözaltına alındı. Karatepe için sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterildi. Karatepe, önce Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne, sonra Çağlayan Adliyesi'ne götürüldü ve savcılık tarafından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği ise Karatepe'yi adli kontrolle serbest bıraktı.

DİSK twitter hesabından şu bilgiyi paylaşmıştı:

"Sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlar nedeniyle keyfi gözaltı dalgası devam ediyor. DİSK İletişim Dairesi Müdürü Umar Karatepe (@azeryadigar) bu sabah saatlerinde evinden gözaltına alındı. Karatepe, twitter hesabındaki paylaşımları gerekçesiyle ifade veriyor."

GÖZALTILARA TEPKİLER: SENDİKALARA KARŞI BASKI DURDURULSUN
Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) sendikacılara yönelik baskıların durdurulması çağrısı yaptı. ITUC, "Türkiye, meşru haklarını kullanan sendikalara karşı baskıları durdurmalıdır" dedi. 

ITUC Genel Sekreter Yardımcısı Owen Tudor da İçişleri Bakanlığı'na ve Aile ve Çalışma Sosyal Politikalar Bakanlığı'na mesaj göndererek, gözaltı kararının ifade özgürlüğüne ve DİSK'e açık bir saldırı olarak değerlendirdi ve süreci takip ettiklerini belirtti.

Umar Karatepe'nin serbest bırakılmasını isteyen KESK, "Hukuksuzluk ve keyfilik tüm hızıyla devam ediyor. '#SavasFelakettir' diye uyarıp '#SavaşaHayır' diyen Umar Karatepe'nin düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındaki paylaşımları anayasa ile güvence altına alınmış temel hak ve özgürlükler kapsamındadır. Derhal serbest bırakılmalıdır" dedi.