23 Eylül 2024 Pazartesi

DİSK eski Genel Başkanı Abdullah Baştürk mezarı başında andı

DİSK ve Genel-İş'in eski Genel Başkanı Abdullah Baştürk, ölümünün 26. yılında mezarı başında anıldı.

DİSK ve Genel-İş'in eski Genel Başkanı Abdullah Baştürk, ölümünün 29. yılında Zincirlukuyu'da bulunan mezarı başında anıldı.

Sendika yöneticileri ve üyelerinin katıldığı anmada, Abdullah Baştürk ve yaşamını yitiren devrimci işçiler anısına saygı duruşunda bulunuldu.

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, Baştürk ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, emek mücadelesinde yaşamını yitirenlerin ölümsüz olduğunu söyledi.

ÇERKEZOĞLU: MİRASIN SÜRDÜRÜCÜLERİYİZ
Ardından konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türkiye'nin zor dönemlerden geçtiğini ve bu zorluklara karşı önderlerinden miras kalan mücadeleyi devam ettireceklerini ifade ederek, "12 Eylül günlerini aratmayan baskı ve sömürünün olduğu bir dönemin içerisinden geçiyoruz. Türkiye bir tarafta baskıların bir taraftan isçi sınıfının haklarının sömürüldüğü bir dönemde. Bir de dünyayı sarsan bir pandemi sürecindeyiz. Bu sürecin ağır geçmesinin sebebi, iktidarın politikalarının işçi sınıfının ve halkı korumaya yönelik olması gerekirken sermaye ve patronların çarklarını döndürmeye çalıştığı politikalardır" diye belirtti.

Çerkezoğlu, işçilerin hakları ve kazanımlarına yönelik saldırılara dikkat çekerek, "Artık çok net bir şekilde ortaya çıkmıştır ki yeni bir toplumsal düzen şarttır. Biz de bu mücadeleyi gücümüz kırılmaya çalışılsa da, önümüzde barikatlar kurulsa da Abdullah Baştürk'ün mezarının önünde bir kere daha söylüyoruz hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Baştürk'ün mezarına karanfiller bırakıldı.