6 Ekim 2024 Pazar

DİSK 1 Mayıs öncesi saray rejimi ile anlaşma imzaladı

Pandemi bahanesiyle yasaklanan 1 Mayıs'a sayılı günler kala DİSK ile İçişleri Bakanlığı arasında afet eğitim işbirliği protokolü imzalandı. DİSK yönetimi ile İçişleri Bakanı Soylu'nun yan yana gelmesine tepki gösteren ESP, "Faşizme İhtar Mitingleri'nden faşizm ile işbirliğine" değerlendirmesinde bulundu.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) yöneticileri, 1 Mayıs'a sayılı günler kala, pandemiyi bahane ederek 1 Mayıs'ı yasaklayanlarla aynı masaya oturdu.

İşçi direnişlerine ve mücadeleci işçi sendikaları ile devrimcilerin pandemi yasaklarını tanımayarak yaptıkları eylemlere yönelik polis saldırısının emrini veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile aynı masaya oturan DİSK yöneticilerine tepkiler geldi.

Afet Eğitim İşbirliği Protokolünü imzalamak adına yapılan protokol imza törenine, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Yönetim Kurulu üyesi ve Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldı.

İki gün önce konfederasyon adına açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Bize her gün 1 Mayıs" diyerek 1 Mayıs günü sokağa çıkma yasağına uyacakları, evlerin pencereleri ve balkonlarından kutlama yapacaklarını açıklamıştı.

DİSK yönetimi ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yan yana gelmesine Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), "Faşizme İhtar Mitingleri'nden faşizm ile işbirliğine!" sözleriyle tepki gösterdi.

ESP sosyal medya hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

"Faşizme İhtar Mitingleri'nden faşizm ile işbirliğine!

"'Afet' bu iktidarın kendisidir. Bu siyasi afete karşı işçinin eğitimi grevdir, direniştir.

"1 Mayıs'ı sembolik kutlamaya hapsedip, görevi işçiyi darp ve tutuklamak olan İç Savaş Bakanı'yla işbirliği imzalamaksa düşkünlüktür."