18 Eylül 2024 Çarşamba

Direnişteki Polonez işçilerine polis saldırdı

Sendikaya üye oldukları için işten atılan ve 57 gündür Polonez fabrikası önünde direnen işçilere polis saldırdı. Biber gazı, kalkanlar ve yumruklarla gerçekleşen polis saldırısında bir işçinin kolu, bir işçinin kaburgaları, bir işçinin de bacağı kırıldı, bayılan işçiler oldu, kadın işçilere yumruk atıldı. Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Turhan'ın da bizzat kalıldığı işkencede en az 7 işçi hastanelik oldu. 

Düşük ücretler, sendikalaşmaya karşı işten atma saldırısı, iş cinayetlerine karşı önlem alınmamasına karşı direnen işçilere polis, jandarma saldırıları sürüyor.

Son olarak bugün İstanbul Çatalca'daki Polonez fabrikasında işten atma saldırısına karşı direniş başlatan işçilere polis saldırısı yaşandı. Tek Gıda-İş Sendikasına üye olan 143 işçinin fabrika önündeki direniş alanına gelen polis işçileri fabrika önünden uzaklaştırmaya çalıştı.

BİR İŞÇİNİN KOLU KIRILDI
"Hak, hukuk, adalet" sloganını atan işçilere polis biber gazı sıktı. Polis saldırısı kalkan ve yumruklarla sürdü. Polisin işkencesi sonucu bir işçinin kolu, bir işçinin iki kaburgasının, bir işçinin de bacağının kırıldığı öğrenildi. Saldırıda en az 7 işçinin hastanelik olduğu belirtildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ KADIN İŞÇİLERE SALDIRDI
Bir kadın işçi kendisine yumrukla saldıran polise tepki gösterdi. İşçilere saldıranlar arasında Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Turhan da bulunuyor. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde Turhan, bir işçiye tokat atıyor. 

'KOLLUK KUVVETLERİ MAHİYETİNDE FABRİKAYA İŞÇİ SOKAMAZSINIZ'
Polis saldırısına tepki gösteren Tek Gıda-İş Sendikası temsilcileri, "İşçiye yapılan saldırının hesabı sorulacak. Biz dedik bu saatten sonra mevzi vermeyiz" dedi.

Polis eşliğinde fabrikaya işçi sokularak direnişin kırılmak istenmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan sendika temsilcileri, "Kolluk kuvvetleri mahiyetinde fabrikaya işçi sokamazsınız. Buna izin vermeyiz. İşçi işten atılan işçilerin üstüne basıp fabrikaya girebilir. Aksi bir durum pazarlık unsuru olamaz" açıklaması yaptı.