16 Eylül 2024 Pazartesi

Direnişteki madencilere şimdi de 'devamsızlık' tutanağı

AKP'li Nasırlıoğlu'na ait Fernas Madencilik'te direnişteki madencilere tutanak tutulmaya başladı. Direnişin 10. gününde maden önünden seslenen madenciler, sendikalı işçiler geri alınana, İSİG önlemleri alınana ve maaşlarına  zam yapılana dek direnişin süreceğini kaydetti.

Bağımsız Maden-İş üyesi madenciler, direnişin 10. gününde AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasırlıoğlu'na ait Fernas Madencilik önüne yürüdü. 3 Eylül'de maden önüne yürümek isteyen madencilerin yolu jandarma tarafından "valilik yasağı" iddiasıyla kesilmiş ancak herhangi bir karar gösterilmemişti. Jandarma barikatı önünde nöbete geçen madencilerin iradesi geri adım attırdı, madenciler bugün AKP'li Fernas Madencilik önünde bir araya geldi.

'ON GÜNDÜR DİRENİŞTEYİZ'
Öte yandan Fernas Madencilik önünde direnen madencilere "devamsızlık" iddiası ile tutanak tutmaya başladı. Maden önünde yapılan açıklamada söz alan Avukat Mert Batur, "Sendikalı arkadaşlar işe iade edilsin, İSİG önlemleri eksiksiz uygulansın, ücretler Soma havzasının ortalaması göz önünde bulundurularak yeniden düzenlensin, zam yapılsın"talepleriyle on gündür direndiklerini ancak karşılaşmadıkları saldırı kalmadığını söyledi. 

'TEHDİTLERE PABUÇ BIRAKMAYIZ'
Batur, "Yolumuzu kapattılar, gözaltına alındık, arkadaşlarımıza adli kontrol uygulandı, telefonlarına el konuldu, 7/24 nöbetteyiz, çadırlarda kaldık ailelerimizle. Vazgeçtik mi? Hayır. Bugün itibarıyla insan kaynakları ve muhasebeden tek tek aranıyoruz, hakkınızda tutanak tuttuk devamsızlık yaptınız diyorlar. İlk gün de söyledik, tutanak da tuttuk. İSİG önlemlerinde ciddi eksiklik var bizim için can güvenliği riski doğuruyor. Biz bugün direnişteyken de içeride irili ufaklı kazalar yaşandı. Bizi burada tutanakla, devamsızlıkla tehdit etmeye kalkmayın. Biz işimizin başındayız. Fernas'ın önündeyiz, her gün buraya gelip gidiyoruz, söylediğimiz şu; taleplerimiz kabul edilsin. Başta da İSİG önlemlerine dair eksiklik giderilsin, müfettiş gelsin denetim yapsın. 'Arkadalar burası çalışılabilir hale getirilmiştir' desin biz hemen işbaşı yapalım. En son da bu tehdidi bulmuşlar. Biz bunlara pabuç bırakır mıyız? Hayır. Direne direne kazanacağız" ifadelerini kullandı. 

Madencilerin eylemi sürüyor.