21 Eylül 2024 Cumartesi

Direnişteki enerji işçileri: Mücadelemiz tüm enerji işçileri için

Direnişteki enerji işçileri, "çalışırken ölmek istemiyoruz" dedi ve iş cinayetinde katledilen enerji işçisi Musa Kapan'ı andı. Dersimli enerji işçileri, insanca çalışma ve yaşam koşullarını sağlayana dek mücadele edeceklerini söyledi. 

Kölece çalışma koşullarına ve sefalet ücreti dayatmasına karşı Enerji-Sen üyesi Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (FEDAŞ) işçileri 10 gündür gece-gündüz direniyor. Her gün ölümle burun buruna geldikleri için "çalışırken ölmek istemiyoruz" diyen enerji işçileri, iş cinayetinde katledilen enerji işçisi Musa Kapan'ı andı, eylem alanlarına O'nun fotoğraflarını ve karanfiller bıraktı. 

Sabah saatlerinde FEDAŞ önünde yapılan açıklamada konuşan Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, "Sermayenin kar hırsı her gün ama her gün bir işçi arkadaşımızı daha hayatından koparıyor. Daha dün burada açıklamalar sürerken 25 yaşında gencecik bir enerji işçisi yaşamını yitirdi. Sermayenin kar hırsı Musa Kapan'ın hayatına mal oldu. Eksik personelle, üzerindeki baskıyla işçi arkadaşımızı iş yapmaya zorlayan iş veren bunun sorumlusudur" dedi. 

Tüm enerji işçilerinin "ölmek istemiyoruz" dediğini aktaran Atsız, enerji işçilerinin her gün ölümle burun buruna geldiğini de ekledi. Atsız, "Burada hem tüm topluma hem de tüm enerji işçilerine çağrımızdır: Bu mücadele sadece Fırat Elektrik işçilerinin mücadelesi değil tüm toplumum tüm enerji işçilerinin mücadelesidir. 21 elektrik dağıtım şirketinde çalışan işçilerinin mücadelesidir" dedi.

Atsız, bu mücadeleyi tüm işyerlerinde insanca çalışma, insanca yaşama koşullarını oluşturana kadar sürdüreceklerini söyledi.