22 Eylül 2024 Pazar

Direnişteki Cargill işçileri Coca Cola önünde eylem yaptı

Direnişlerini Cargill Genel Merkezi önüne taşıyan işçiler, Cargill tedarikçilerinden Coca Cola önünde eylem yaptı.

Cargill işçileri direnişlerinin 867. gününde Coca Cola önünde eylem yaptı.

Dudullu OSB önünde gerçekleşen eyleme Tüm Çalışanlar İçin Sağlık Platformu, DGB, UMUT SEN, DİP, EHP, Sol Parti, Kaldıraç, TKP destek verdi.

Sendikalaştıktan sonra işten atma saldırısı ile karşılaştıklarını belirten Cargill işçisi İbrahim Ören, Cargill'e seslenerek "Sizler asla dürüst davranmıyorsunuz! Çünkü işten çıkartılan arkadaşlarımız sizlere yıllarca emek veren, hatta sizin performanslarını beğenerek ödül verdiğiniz arkadaşlarımızdı. Biz şunu çok iyi biliyoruz ki! İşten çıkarttığınız bu arkadaşlarımız sendikal örgütlenmede öncü arkadaşlarımızdı" dedi.

Coca Cola şirketine de seslenen Ören, "İşçi hak ve özgürlükleri, patronların insafına, yerel yöneticilerin sorumsuzca aldığı kararlara teslim edilmeyecek kadar değerlidir ve biz bu değer uğruna her türlü kavgayı vermeye devam edeceğiz" diye belirtti.

Ardından söz alan Tek Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya ise 10 haftalık eylem planı hazırladıklarını açıklayarak, "Hiç kimse zannetmesin ki eylem planı bitince Cargill işçisi evine dönecek. Cargill işçisi o fabrikaya girmeden evine dönmeyecektir. Yeni eylem planlarıyla geliriz" şeklinde konuştu.

Sonrasında Coca Cola yöneticilerine Cargill işletmesiyle iletişime geçmek ve işe geri alınma talepli mektup veren işçiler, Ataşehir'de bulunan Cargill Merkez Ofisi'nin önüne geçerek, oturma eylemine başladı.