22 Eylül 2024 Pazar

Direnişin 9. günü: Ezilmeyi hak etmiyorsunuz

Direnişlerinin 9. gününde olan Amazon depo işçileri, depoları ziyaret ederek birlikte mücadelenin önemine dikkat çekti. "Yönetimden korkmayın" diyen işçiler, DGD-Sen'de örgütlenme çağrısı yaptı. 

Amazon Depo işçilerinin direnişi 9. gününde. Düşük ücret, fazla mesai saatleri ve kötü çalışma koşullarına karşı DGD-Sen'de örgütlenen Amazon işçileri, işten atılmalarına direnişle yanıt verdi. Amazon Türkiye deposu önünde günlerdir süren direnişte Amazon ve Ceva Lojistik'in işçi, emek ve sendika düşmanlığını defalarca gözler önüne sere direnişçiler, işçilere de dayanışma ve birlikte mücadele çağrısı yapıyor.

Direnişteki işçiler bugün, Ceva 7'de Amazon ve diğer projelerde çalışan işçilere seslendi. DGD-Sen Örgütleme Sekreterimiz Kemal Yılmaz, "Depolarda ki sömürünün, baskının ve alınmayan işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerinin farkındayız. Birlikte mücadele ederek değiştirebiliriz" dedi. 

İşçilerin yalnız olmadığını söyleyen Yılmaz, "Yan yana olmazsınız burada çöp muamelesi görürsünüz. Siz çöp değilsiniz, değerlisiniz. Ezilmeyi hak etmiyorsunuz. Yan yana gelin, birlikte olun, örgütlenin başka çaremiz yok" ifadelerini kullandı. 

Yalancı şahitlerle işten çıkarılan Mehtap Tütün de kendisini işten çıkaranların yüzüne bakamadığını belirtti. "Biz hesaplaştık ama helalleşmedik" diyen Tütün, işçilere şu çağrıyı yaptı: "Siz de bu yönetimden korkmayın."

Direnişi sürdüreceklerinin altını çizen işçiler, "Kimsenin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz" diyerek depoları ziyaret edeceklerini ve Amazon'a sendikayı sokacaklarının sözünü yineledi.