21 Eylül 2024 Cumartesi

Direnişin 27. gününde yürüyüş: FEDAŞ işçisi kazanacak

Direnişlerinin 27. gününde Sanat Sokak'ta açıklama yapan FEDAŞ işçileri, hiçbir saldırı karşısında geri adım atmadıklarının altını çizdi. Enerji-Sen üyesi enerji işçileri, "Herkesi hakkını aramaya ve direnen işçilerle her zamankinden daha fazla dayanışmaya davet ediyoruz. Fedaş işçisi kazanırsa bu halk kazanacak" ifadelerini kullandı.

Enerji-Sen üyesi Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.'de (FEDAŞ) işçilerinin, hak ve onur mücadelesi 27. gününe ulaştı. Enerji işçileri, Agrobay'da direnen inatçı sera işçilerine, Başpınar'da mücadeleyi büyüten tekstil işçilerine, her türlü engellemeye rağmen yılmayan Trendyol Depo işçilerine, Doruk Madencilik'te yeraltında açlık grevi yapan madencilere, günlerdir sarı sendikaya taslak nerede diye soran metal işçilerine, Sputnik grevcilerine ve sokaklarda her fırsatta sesini yükselten özel sektör öğretmenlerine selamladı.

İŞTEN ATILAN 17 İŞÇİ SANAT SOKAK'A YÜRÜYÜŞ
Çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve emeklerinin karşılığında hak ettikleri ücreti alabilmek için neredeyse bir aydır direnen enerji işçilerinin talebini kabul etmek yerine patronlar 17 direnişçiyi işten çıkardı. Enerji-Sen üyesi işçiler direniş alanları FEDAŞ önünden alkış ve sloganlarla Sanat Sokak'a yürüdü.

DERSİM HALKI YÜRÜYÜŞE DESTEK VERDİ
"Biz haklıyız biz kazanacağız", "Direne direne kazanacağız", "FEDAŞ'ta direniş kazanacak" sloganlarının yükseldiği yürüyüşe Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin ve Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız da katıldı. Öte yandan Dersim halkı da alkışlarla yürüyüşe destek verdi.

'SESİMİZİ BİR TÜRLÜ SORUNU ÇÖZECEKLERE DUYURAMADIK'
"Ücretlerimiz barınmaya, beslenmeye, yaşamaya yetmiyor. İnsanca bir yaşam istiyoruz" pankartının açıldığı eylemde basın metnini atılan işçilerden Şahin Özmen okudu. Bir aydır haklarını ararken seslerini duyurmak için Sanat Sokak'a 4. kez geldiklerini hatırlatan Özmen, "Emin olun Fırat Aksa yöneticilerine buraya geldiğimizden daha fazla gitmiş taleplerimizi iletmişizdir. Ama gelgelelim ki bugün yine buradayız. İl müdürüne gidiyoruz müdür çözüm bende değil diyor, bölge müdürüne gidiyoruz sorunlarınızı yok yarın yok öbür gün ileteceğiz diyor. Televizyon kanalları, sosyal medya, bu kentin sokakları, 21 Elektrik Dağıtım Şirketi'ndeki enerji işçileri bizi duydu. Ama daha sesimizi bir türlü sorunu çözecek olanlara duyuramadık. Daha duyurmak için ne yapmamız gerek diye düşünürken Bölge müdürüyle görüşmeden dönüş yolundayken 17 arkadaşımız yalan ifadelerle işten çıkarıldı" dedi.

'BU YOLA BERABER ÇIKTIK, ASLA GERİ DÖNMEYECEĞİZ'
Fırat Aksa yöneticilerinin sorunun çözümünü yıllardır emek veren işçileri işten atmakta bulduğunu kaydeden Özmen, işçilerin üzerine araç sürerek ezmeye çalışan müdür yardımcısı Mehmet Ertekin işine devam ederken arkadaşlarını korumak için müdahale eden işçilerin tazminatsız işten çıkarıldığını hatırlattı. "Hiç pişman değiliz. Biz bu yola hep beraber çıktık. Asla da geri dönmeyeceğiz" vurgusu yapan Özmen, FEDAŞ'ın halkla karşı karşıya getirmeye çalıştığını, tebligatlarla yıldırmaya uğraştığını kaydetti.

'KAZANIRSAK BU HALK DA KAZANACAK'
Asla sinmediklerini ve mücadeleyi sürdürdüklerini belirten Özmen, "Bundan sonra daha da yan yana daha da dik duracağız. Buradan duymuyorsanız Kazancı Holding'e de gideceğiz. Madem müdür bu kadar vasıfsız yöneticiler bu kadar yetkisiz biz muhataplarımızı bulana kadar gideceğiz. Halkın her ay yüksek faturalarla cebini yakan, bu ekonomik krizde kendi işçilerini işten atan bu şirkete karşı beraber mücadele edersek kazanacağız. Bizi kurtaracak olan dayanışmamızdır. Halkımızdan tek isteğimiz bu süreçte Aksa'nın yalanlarına inanmayarak tepkilerini göstermeleridir. Hakları olan enerjiyi fahiş fiyatlara alırken şimdi de kesintiler yüzünden hepimiz sorunlar yaşıyoruz. Bunun sorumlusu biz işçiler değil Fırat Aksa Tunceli İl Müdürlüğünden başlayarak en üst yönetici kademesine kadar o koltuklarda oturanlardır. Günü geldiğinde o faturayı bize kestirenler o enerjiyi sıkıntısız bir şekilde insanlara sağlamak zorundadır. Herkesi hakkını aramaya ve direnen işçilerle her zamankinden daha fazla dayanışmaya davet ediyoruz. Fedaş işçisi kazanırsa bu halk kazanacak" ifadelerini kullandı.

Eylem sloganlarla sona erdi.