22 Eylül 2024 Pazar

Direnişin 18. günü: Bizi İZBB işten attı

18 gündür direnişte olan İZBB'ye bağlı evde bakım işçileri, bugün akrabalarıyla ve çocuklarıyla birlikte belediye önünde eylemdeydi. Taşeron işçileri bir kez daha taleplerini yinelerken, kendilerini işten çıkaranın İZBB olduğunun altını çizdi. İşçiler, kazanana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne (İZBB) bağlı taşeron firmada çalışırken mesajla işlerine son verilen evde bakım işçilerinin direnişi 18. gününde. Taşeron işçiler bugün de işe iade talebiyle belediye önünde açıklama yaptı. "Taşeron zulmüne son. İşimizi geri istiyoruz" yazılı pankartın açıldığı eylemde; işçilerin yakınları olan çocuklar da "Halamın işini geri ver", "Annemin işini geri ver", "İşsizlik kötü, hakkımızı ver", "Park, oyun, dondurma" yazılı dövizler taşıdı. 

Direnişin 18 gündür iş ve ekmek için olduğu belirtilen açıklamada, "Bizi İzmir Büyükşehir Belediyesi işten attı...'Sarı çizmeli Mehmet Ağa' tarafından değil İZBB tarafından atıldık bunu biliyoruz.  Sonra siz yoğun akrabasınız sizi işe alamayız diye bir icat getirdiler. Şimdiyse biz yokmuşuz gibi davranıyorlar. Onlar için görünmez olduk sanki. Ama biz 18. gündür buradayız ve hakkımızı alana kadar da burada olmaya devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı. 

"Bizim davamız akrabalık davası değil iş ve ekmek davası" denilen açıklama, şöyle devam etti: "Biz belediyeden müdürlük istemedik! Biz daire başkanlığı istemedik! Biz bankamatik kadroluk istemedik! Biz Belediyede hanedanlık kuran, akrabalarını oraya dolduracak insanlar değiliz İnsanca, güvenceli koşullarda çalışmak! İnsanca geçinmek istiyoruz! Biz işimizi geri istiyoruz! Bizim ekmeğimizi kazandığımız yer, 5 yıldır bünyesinde hizmet ürettiğimiz kurum İZBB'dir, çözümü buradan bekliyoruz! Bundan bir adım geri atmayacağız. Direnişte bulunan 31 arkadaşımızın hepsi, güvenceli koşullarda iş başı yapana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."

Taşeron işçileri ise taleplerini şöyle yineledi: 
🔹 "Taşeron çalışmaya, güvencesiz, sosyal haklardan mahrum çalışma koşullarına son verilmesi,
🔹 Evde Sağlık ve Bakım hizmetini üreten işçilerin kadrolu olarak istihdam edilmesi,
🔹 31 işçinin de eksiksiz işe geri alınması."