19 Eylül 2024 Perşembe

Direnişi kazanan İnvest Vadi işçileri gözaltına alındı

İnvest Vadi şantiyesinde gece gündüz onlarca metre yükseklikteki iskelede direnen işçiler, 4. gününde arabuluculuk imzalarının atılmasıyla eylemlerini kazanımla sonlandırdı. Ancak işçiler, gözaltına alındı. İşçiler ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Sarıyer Ayazağa Invest Vadi Şantiyesinde çalışan inşaat işçileri direnişi 4. günün akşamında kazanımla sonlandırdı. Gasp edilen ücretlerinin ödenmesi ve yemeklerin düzeltilmesi için direnişe geçen işçiler, onlarca metre yükseklikteki dış cephe iskelesi ve inşaatın çatısında 24 saat direndi. İşçilerin iradesini kırmak için yemek ve su gönderilmesini engelleyen patron, işçilerin kararlılığı karşısında geri adım atmak zorunda kaldı.

Invest Vadi projesinde Invest taşeronu ECS işçileri çatı ve dış cephe iskelesine çıkarak gerçekleştirdiği direnişin 4. akşamında, anlaşma ile arabulucuk imzaları atıldı. Hakları gasp edilen işçiler, direnişi kazanımla sonuçlandırdıktan sonra gözaltına alındı. Savcının hakkında mevcutlu istediği 13 inşaat işçisi bugün ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.