21 Eylül 2024 Cumartesi

Direnişçileri Agraboy önüne taşıyan servis şoförüne ceza kesildi

Agrobay Seracılık'ta patronların tüm saldırısına rağmen Tarım-Sen üyesi işçilerin direnişi sürüyor. Jandarma bugün işten atılan eşini ve direnişçileri gönüllü olarak direniş alanına taşıyan servis şoförünün aracına 20 bin lira para, 60 gün trafikten men cezası verdi.

Direniş alanında açıklama yapan Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Karacagöz, servis şoförünün hiçbir ticari kaygı gütmeden sırf işçiler direniş alanına gelebilsin diye gönüllü hareket ettiğini aktardı. Cezayı kabul etmediklerinin altını çizen Karagöz, "Buraya istersek Kınık'tan Bergama'dan yürüyerek de geliriz. Bizi bu cezalarla korkutamazsınız" diyerek şirketi uyardı.

Agrobay Seracılık'ın servislerinin kaydı var mı yok mu can güvenliği riski konusunda bilgilerinin olduğunu dile getiren Karacagöz, "Bir kere cezai işlem uygulanmadı. Koltukları kırık, kliması bozuk, tekerliğinin lastiği inik. Kaç kere kaza riski geçirdi bu insanlar. Araba yolda yandı. Bize ceza kesilen arabanın da taşıma belgeleri tamam sadece buraya arkadaşları getirdiği için ceza kesildi" ifadelerini kullandı.

Karacagöz kamuoyuna ve emekten yana olanlara kesilen para cezasını birlikte ödeme çağrısı yaptı.