23 Eylül 2024 Pazartesi

Direnen Özak Tekstil işçileri sendikalı olarak işe alındı

DİSK'e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Özak Tekstil fabrikası işçileri, Mart ayından bu yana sürdürdükleri mücadeleyi kazanımla sonuçlandırdı. Hak-İş'e bağlı Öz İplik-İş Sendikası'ndan istifa ederek DİSK/Tekstil'e üye olan işçilerin sendikalı olarak işlerine geri döndü.

Urfa Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Özak Tekstil Fabrikası'nda çalışan işçiler, "Patron işbirlikçisi sendika istemiyoruz" diyerek Hak-İş'e bağlı Öz İplik-İş Sendikası'ndan istifa ederek DİSK'e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası'na üye olmalarının ardından işten atıldı. İşçiler Mart ayından bu yana süren mücadelelerini kazanımla sonuçlandırdı. İşçiler sendikalı olarak işe geri alındı.

İŞÇİLER KAZANDI
Sendikalı olarak işyerine dönmek için 8 aydır mücadele eden işçilere işe geri dönebilecekleri bilgisi verildi. İşçilerden Mehmet Yusuf Çalı, 25 işçinin 2 gün önce işe geri alındığını ancak fabrika yönetiminin baskılara devam ettiğini söyledi. Çalı, "İşe geri alındık. Ancak bizi gece vardiyasına aldılar. Bir ekibin sürekli gece vardiyasında çalışması yasal değil. Bizim diğer işçiler ile temasımızı engellemek için böyle bir karar aldıkları aşikar. Çalışma saatimiz 00.00 ile 08.00 olması gerektiği yerde, diğer işçilerle bir temasta bulunmamak için, çalışma saatimizden bir saat önce, yani saat 07.00'da paydos ediyoruz. Amaç sendikal çalışmaları engellemek" dedi.

Özak Tekstil Fabrikası'nda çalışan işçilerin bir kısmı Mart ayında, "Patron işbirlikçisi sendika istemiyoruz" diyerek Hak-İş'e bağlı Öz İplik-İş Sendikası'ndan istifa ederek DİSK'e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası'na üye olmuştu. Mart ayının başında bir işçiyi işten çıkartan patrona, işçiler üretimi durdurarak geri adım attırmıştı. Pandemi sürecinde önce üretimi durdurup işçileri ücretsiz izne çıkartan Özak Tekstil patronu, 1 Haziran itibariyle üretime devam etme kararı vermiş fakat DİSK/Tekstil'e üye olan işçileri işe almamıştı.