20 Eylül 2024 Cuma

Direnen işçiler Aksa Holding yöneticileriyle görüşecek

"Ekmeği bir dilim daha büyüteceğiz, tüm enerji işçilerine verdiğimiz sözü yerine getirmiş olacağız" diyen direnişçi işçilerden oluşan bir heyet ve Kent Konseyi, FEDAŞ yönetimi ile görüşecek.

İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret ve kölece çalışma koşullarının sona ermesi için mücadele yürüten Fırat Aksa Elektrik Dağıtım A.Ş. (FEDAŞ) işçilerin direnişi sürüyor. Enerji-Sen üyesi işçiler patronların tüm kirli oyunlarını boşa çıkararak direnişi 49. güne taşıdı.

Bugün Dersim'de bir çözüm masası kuruluyor. İstanbul'dan giden Kent Konseyi ve işçilerden oluşan bir heyet Aksa Holding yöneticileriyle görüşecek. İşçi heyeti direnişçi işçilerden tarafından alkış ve "Direne direne kazanacağız" sloganıyla görüşmeye uğurlandı.

'BURANIN TALEBİ MEMLEKETİN DÖRT BİR YANINDAKİ ENERJİ İŞÇİLERİNİN TALEBİ'
Kısa bir açıklama yapan Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, 50 gündür insanca bir yaşam ve çalışırken ölmemek için direndiklerini kaydetti. Gerçekleşecek toplantının çözüme ulaşabilmek için iradi bir masa olduğunu belirten Keskin, "Masada işçi arkadaşlarımız olacak. Sahada çalışan, işçi arkadaşlarımız gündelik hayattaki sorunları, çelişkileri tek tek aktarmak üzere yola çıkacak. Onların her sözü bizim sözümüz. Onların her talebi buradaki 120 enerji işçisinin ve memleketin dört bir yanındaki enerji işçisi arkadaşın talebi olacak" dedi.

ÇORUH AKSA ENERJİ İŞÇİLERİ, ENERJİ-SEN'DE ÖRGÜTLENİYOR
Görüşmeye giden işçilerden güzel haber beklediklerini dile getiren Keskin, Çoruh AKSA'daki enerji işçilerinin onların haklarını arayan tek mücadeleci sendika olan Enerji-Sen'de örgütlendiğini duyurdu. Direnişçi işçiler, Çoruh AKSA'daki enerji işçilerini alkışlarla selamladı.

"Ekmeği bir dilim daha büyüteceğiz, tüm enerji işçilerine verdiğimiz sözü yerine getirmiş olacağız" diyen direnişçi işçiler, toplantıya katılacak işçileri alkışlarla ve sloganlarla uğurladı.