20 Eylül 2024 Cuma

Direnen belediye işçilerinden Saraçhane'de eylem

Direnişteki belediye işçileri Saraçhane Parkında açıklama yaptı. Çarenin işçilerin birlikte mücadelesi olduğu vurgulandı.

Direnişteki Ataşehir Belediyesi ATAPER işçileri, İBB İsper direnişçisi Tülay Çal ve Şişli direnişçisi Kakil Yazar İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısındaki Saraçhane Parkında açıklama yaptı.

İşçi Emekçi Birliği ve Emekçiler Dayanışması, "Zafer direnen emekçinin olacak. Yaşasın sınıf dayanışması" pankartı ve "Direnen işçiler yalnız değildir", "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla eylem alanına geldi. Direnişçi işçiler tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı.

Saraçhane'nin uzun zamandır direniş alanı olduğu belirtilen eylemde, CHP'li belediyelerin topluma işçilerin ve emekten yana olduklarını dile getirseler de işçi ve emekçilerin karşısında olduğu vurgulandı. CHP'li belediyelerde işçilerin haklarının gasp edildiğinin altı çizilen eylemde, işçilerin direnişi seçtiği hatırlatıldı. "Çare düzen partilerinde, onu koruyanlarda, kollayanlarda değil" denilen eylemde, tek çarenin işçilerin bir araya gelerek sömürü düzenini yok etmesiyle oluşacağı söylendi.

'EKMEK, ONUR, HAK İÇİN BURAYA GELİYORUM'
Direnişteki İSPER işçilerinden Tülay Çal, 25 gündür ekmek, onur, hak için Saraçhane'ye geldiğini kaydetti. "Ben sosyal tesis işçisi Tülay Çal. Mobbing, baskı, sözlü şiddete maruz kalıp, raporluyken işten atılan Tülay Çal, vazgeçmeyeceğim, direnerek, hakkımı almak için buradayım. Herkes için adalet diyorum" diyen Çal, "Bugün burada Şişli'den ataşehir'den ve sendikalardan gelen arkadaşlarımla, sivil toplum örgütlerimizle hakkımız için mücadeleye devam edeceğiz. Sendikalı bir işçiydim. Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş, benden yıllardır aldığın aidatın hakkını vermek için bir gün destek verebilirdin" dedi.