20 Eylül 2024 Cuma

Dina'nın avukatı Şeker, Karabük'te siyahi kadınların seks işçiliğine zorlandığını açıkladı

Karabük'te siyahi genç kadınların seks işçiliğine zorlandığına işaret eden Dina'nın avukatı Kerim Bahadır Şeker, baş şüpheli Dursun Acar'ın tutuklanmasının son değil başlangıç olduğunu vurguladı.

Karabük'te Filyos Çayı'nda ölü halde bulunan 17 yaşındaki Gabonlu öğrenci Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nun soruşturması kapsamında serbest bırakılan Dursun Acar, geçtiğimiz günlerde tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma devam ederken Dina'ın tacize uğradığı ve seks işçiliğine zorlanması da gündemdeki yerini koruyor.

Öte yandan Gabon Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Avukatı Kerim Bahadır Şeker, Karabük'te 16 yaşındaki siyahi bir kızın seks işçiliğine zorlandığını açıkladı.

Cumhuriyet gazetesine konuşan Şeker, "16 yaşında bir siyah kız çocuğuna otelde fuhuş çetesiyle zorla fuhuş yaptırıldığını ve basıldığını duydum. Karabük'te artık çete, örgüt ya da öyle bir kumpas mı var? Örgütlü şekilde mi çalışıyorlar, amaçları nedir" dedi.

Şüpheli Dursun Acar'ın tutuklanmasının son değil başlangıç olduğuna dikkat çeken Şeker, "Çünkü olayın başlangıcıyla alakalı bizim elde edemediğimiz çok farklı bulgular var. Bizim kanımızca kesinlikle adli kontrolle serbest bırakılan iki kişinin de bu cinayette parmağı var. Bunlardan biri İsmail Ç. ve diğeri Samet Ç." ifadelerini kullandı.

Dina'nın annesine attığı mesajları açıklayan Şeker, "Mesajlarda, 'Anne bana 300 bin frank teklif ettiler. Birlikte olmak istiyorlar' diyor. Bununla alakalı delilleri dosyaya sunacağız" dedi.