22 Eylül 2024 Pazar

Devrimcilere dönük gözaltı saldırısına Avrupa'dan tepki

İstanbul ve İzmir'de devrimcilere dönük gözaltı operasyonuna Avrupa kentlerinde tepki gösterildi.

Birleşik Krallık'ın başkenti Londra ve Almanya'nın Hamburg kentinde yapılan eylemlerle İstanbul ve İzmir'de Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Partizan ve Sosyalist Meclisler Federasyonu'na (SMF) dönük gözaltı saldırısına tepki gösterildi.

HAMBURG
Young Struggle'ın (YS) çağrısıyla yapılan basın açıklamasına Zora, TSP, AGİF, Kommunistische Aufbau (Komünist İnşa), Roter Bund (Kızıl Birlik) ve Partizan taraftarları katılım sağladı.

Almanca "Türkiye'deki devrimcilerle dayanışma" pankartının açıldığı eylemde, devrimcilere dönük saldırıları protesto eden dövizler taşındı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 31 Mart yerel seçimleri öncesi sosyalistlere ve devrimcilere dönük ev baskınlarına karşı dayanışma çağrısı yapılan eylemde, operasyon esnasında yapılan işkenceye de dikkat çekildi. Bu saldırıların sosyalistlerin mücadelesini önleyemeyeceğinin altı çizilen eylemde, Türk devletinin saldırılarına karşı her alanda mücadeleyi büyütme sözü verdi.

LONDRA
Demokratik Güç Birliği Bileşenleri, AVEG-KON, ADHK, Kürt Halk Meclisi, Kürecikliler Derneği, Göksunlular Derneği tarafından organize edilen eyleme çok sayıda kişi katıldı.

Yapılan konuşmalarda Türk devletinin yerel seçimler öncesi sosyalistlere saldırarak toplum üzerinde korkuyu yaygınlaştırmayı hedefledikleri belirtildi.

Protesto boyunca sık sık, "Türkiye'de faşist saldırılara son", "Kahrolsun faşizm", "Politik tutsaklara özgürlük" sloganları atıldı.