21 Eylül 2024 Cumartesi

Devrimci sendikalar Akbelen'de: Cudi'den Akbelen'e mücadele ortaklaşmalı

Akbelen direniş alanından seslenen devrimci sendikalar, Limak patronlarına geri adım attırmanın tek yolunun birleşik mücadele olduğunu kaydetti. İnşaat-İş, Limter-İş, Dev Yapı-iş ve Dev Tekstil-İş adına konuşan Saygılı, "Cudi'den Akbelen'e bu mücadele ortaklaşmalı. Emek ve ekoloji mücadelesi ortaklaşmalı. Doğa katliamına, doğa katliamcılarına, emek düşmanlarına karşı birleşik mücadeleyi yükseltmek gerekir" dedi.

Akbelen direnişi sürerken dayanışma da giderek artıyor. İnşaat-İş, Limter-İş, Dev Yapı-iş ve Dev Tekstil-İş sendikaları Akbelen direnişine katıldı.

Sendikalar adına kısa bir açıklama yapan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, günlerdir doğa katillerine direnenleri selamladı ve şöyle devam etti: "Dağını, ormanını, suyunu ve aynı zamanda börtüböceğini korumak için halk mücadele ediyor. Cudi'den Akbelen'e bu mücadele ortaklaşmalı. Emek ve ekoloji mücadelesi ortaklaşmalı. Doğa katliamına, doğa katliamcılarına, emek düşmanlarına karşı birleşik mücadeleyi yükseltmek gerekir.

"Ancak doğamızı korumak için ne zaman ki güçlerimizi birleştiririz işçiler, emekçiler, gençler, kadınlar olarak mücadeleyi yükseltiriz o zaman geri adım attırabiliriz. Akbelen'e gelemeyen insanlarımız bulundukları yerlerde Akbelen'le dayanışmasını büyütebilirler. Limak patronlarına karşı mücadeleyi yükseltebilir. Hayatın her alanındaki dayanışmayla birlikte buradaki saldırıyı bertaraf edebiliriz."