7 Ekim 2024 Pazartesi

Devrimci Parti'ye yapılan operasyona tepki: Faşizmi yeneceğiz

İstanbul'da Devrimci Parti, Kadınların Kurtuluşu ve Dev-Güç üyelerinin gözaltına alınmasına siyasi parti ve gençlik örgütleri yaptıkları açıklamalar tepki göstererek "Faşizmi yeneceğiz" dedi.

İstanbul'da Devrimci Parti, Kadınların Kurtuluşu ve Gençliğin Devrimci Güçleri (Dev-Güç) üyelerinin evlerine bu sabah saatlerinde jandarma tarafından yapılan baskında 9 kişi işkenceyle gözaltına alındı.

Gözaltı saldırısına siyasi parti ve gençlik örgütleri yaptıkları açıklamalarla tepki gösterdi.

Operasyona tepki gösteren HDP, sosyal medya hesabından "İktidar ortaklığının korkusu her geçen gün artıyor, artık muhalif ve güçlü tek bir söze bile tahammülleri yok. Bugün bileşenimiz Devrimci Parti üye ve yöneticilerinin gözaltına alınması bu korkunun göstergesidir. Her şartta ve koşulda dostlarımızı ve siyasetimizi savunacağız!" açıklamasını yaptı.

ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş sosyam medyadan yaptığı açıklamada "Dün katliam, bugün gözaltı saldırısı, zindan dayatması. Faşist çete, mafya, kontrgerilla düzenleri sürsün diye! Başaramayacaklar! Sadece yan yana gelmedik, zorlukta ve zorun üstüne üstüne kol kola yürüyoruz! Faşist terörü, çete, mafya düzenini birleşik mücadelemizle yeneceğiz!" diye belirtti.

ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü de "Devrimci Parti yoldaşlarımıza yönelik bu faşist saldırıya karşı yoldaşların yanındayız. Faşizme karşı birleşik mücadelede omuz omuza yürüdüğümüz yoldaşlarımız ile  bu ablukayı dağıtacağız. Faşizmi yeneceğiz" ifadelerini kullandı.

DBP yaptığı açıklamada "Faşizme karşı birleşik mücadelede omuz omuza yürüdüğümüz Devrimci Parti ve Dev-Güç'e yönelik yapılan operasyonda bu sabah  14 arkadaşımız  gözaltına alındı. Arkadaşlarımız bir an önce  serbest bırakılmalıdır! Birleşik Mücadelemizin Büyümesini Engelleyemeyeceksiniz!" denildi.

SODAP ise "Çetelerle, mafyayla iç içe geçen  AKP-MHP faşizmi devrimcilere sosyalistlere saldırıyor. Bu sabah Devrimci Parti'ye yapılan operasyonda gözaltına alınan dostlarımız, derhal serbest bırakılsın! Faşizmi yeneceğiz!" dedi.

BGM: "Devrimci Parti ve Dev-Güç'e yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında 14 yoldaşımız gözaltına alındı. Birleşik mücadelemizin büyümesini engelleyemeyeceksiniz! Yoldaşlarımız Derhal Serbest Bırakılsın!"

Öğrenci Kolektifleri "Bugün sabaha karşı yapılan ev baskınları ile Devrimci Parti ve Dev-Güç üyesi 13 arkadaşımız gözaltına alındı. Mafya ve çetelerle işbirliği yapanlar sokağı teslim alamazlar. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın!" diye kaydetti.