7 Ekim 2024 Pazartesi

Devrimci Parti ve Dev-Güç'e yönelik gözaltı saldırısına Ankara'da tepki

İstanbul'da Devrimci Parti ve Dev-Güç'e yapılan gözaltı saldırısına ilişkin ankara'da yapılan basın toplantısında, "Bugün de bize diz çöktüreceklerini sananlar, kendi çöküşlerini hazırlamaktalar. Biz değil ama onlar korkuyor" dedi.

Devrimci Parti, bu sabah İstanbul'da partilerine yönelik gözaltı saldırısına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Siyasi partiler ve emek ve demokrasi güçlerinin de destek verdiği açıklamaya HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ve HDP Ankara İl Örgütü Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, BGM, BMG, DAF, Partizan" da destek verdi.

Devrimci Parti Genel Merkezi'nde yapılan basın toplantısında konuşan Gençliğin Devrimci Güçleri (Dev-Güç) üyesi Enes Uğur Tekin, sabah saatlerinde yapılan operasyonlarla 18 adrese baskın düzenlendiği ve 16 üyelerinin gözaltına alındığını ifade etti.

'OPERASYON SALDIRILARIN PARÇASIDIR'
Gözaltına alınanlardan 77'sinin serbest bırakıldığını söyleyen Tekin, parti genel başkan yardımcısı Murat Pircan Yaratan, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Başak Yeşilot, parti meclisi üyeleri ve gençlik örgütleri olan Dev-Güç üyelerinin hala gözaltında tutulduğunu belirtti.

Edindikleri bilgilere göre gözaltı operasyonlarının devam edeceğini kaydeden Tekin, "Geçen hafta HDP İzmir il binasına SADAT yetiştirmesi faşistin silahlı baskını ve Deniz Poyraz'ın katledilmesi ile 'daha neler olacak' diyerek yeni bir dönemin emrini veren Erdoğan, çökmekte olan iktidarını ayakta tutmak için planlı bir saldırı sürecini güncellemişti. Faşist rejimin bugün de Birleşik Mücadele Güçleri'nin bir bileşeni olan partimize saldırısı bunun parçası niteliğindedir" dedi.

'İKTİDAR HALKIN SOKAĞA ÇIKMASINDN KORKUYOR'
"Bu iktidarın tek korkusu halkın sokağa çıkması, hesap sormasıdır" diyen Tekin, "Bu nedenle işçilerin, kadınların, gençlerin, Kürt halkının yükselen öfkesini, sokağa taşan iradesini, 'terör' yöntemleri ile baskılayarak yıkılan korku duvarlarını yeniden inşa etmek istemektedirler" diye konuştu.

Tekin devamında şunları söyledi: "Devrimciler, zindandan, tutsaklıktan, katliamlarınızdan hiçbir zaman korkmadı. Bugün de bize diz çöktüreceklerini sananlar, kendi çöküşlerini hazırlamaktalar. Biz değil ama onlar korkuyor, yüzlerce koruma ordusuna sahipken, kale gibi inşa ettikleri saray duvarlarının arkasında dahi korkuyorlar. Halkın yargılamasından, hapislikten, hesap vermekten korkuyorlar. İkizdere halkına, yağmaladığınız doğaya yenileceksiniz. Taybet Ana'ya, Berkin Elvan'a, Uğur Kaymaz'a, Deniz Poyrazlara yenileceksiniz. Tüm emekçi güçlere, kadınlara, devrimcilere, gençlere çağrımız sokakları terk etmeme çağrısıdır. İktidarın amacı provakasyonlarla halkı sokağa çıkarıp kaos yaratmak değil, aksine çökmekte olan iktidarını korumak adına sokakları yasaklamak, korku ve terörle baskı rejimini sürdürmektir. Bütün ezilenlerin birleşik mücadelesi ile halk iktidarını kurmaya, sokakta mücadeleye çağırıyoruz."

Basın toplantısında konuşan HDP Milletvekili Musa Piroğlu "Var olan iktidar bloğu ayakta kalabilmek için son ve tek seçeneğine sarılmış durumda. Sokağı şiddetle, sokağı devlet terörüyle, sokağı paramiliter güçlerle saldırı dalgası yaratıyor" dedi.