7 Ekim 2024 Pazartesi

Devrimci Parti operasyonuna tepki: Antifaşist mücadeleyi geliştireceğiz

Devrimci Parti, Kadınların Kurtuluşu ve Dev-Güç üye ve yöneticilerinin gözaltına alınması İzmir'de protesto edildi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan HDP milletvekili Murat Çepni, "Bir kişi olsakta, bin kişi olsakta yapmamız gerekeni biliyoruz. Yan yana geleceğiz birleşik antifaşist mücadeleyi geliştireceğiz" dedi.

Devrimci Parti ve Gençliğin Devrimci Güçleri (Dev-Güç), üye ve yöneticilerinin gözaltı saldırısına ilişkin ESP İzmir İl Örgütü'nde basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına ESP, SGDF, DBP, SMF, TÖP, Partizan, Mücadele Birliği, Kaldıraç, SYKP ve KÖZ, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Devrimci Parti PM üyesi Vural Köse, "Bugün sabah saatlerinde çürümüş saray rejiminin partimize yönelik yeni bir terör saldırısı gerçekleşti. İstanbul'da özel harekât ve jandarma tarafından üye ve yöneticilerimizin ikamet ettiği yaklaşık 18 adrese baskın düzenleyen sarayın kolluk güçleri 16 arkadaşımızı siyasi rehine olarak Maslak Jandarma merkezine götürdü. Bir kısmı jandarma merkezinden serbest bırakılırken aralarında parti genel başkan yardımcımız Murat Pircan Yaratan, MYK üyemiz Başak Yeşilot, PM üyelerimiz ve gençlik örgütümüz olan Dev-Güç üyeleri, siyasi rehine olarak, saray rejimince alıkonuldular. Edindiğimiz bilgiler yeni gözaltı saldırılarının yaşanacağı, ellerinde bir listenin var olduğudur" dedi.

İKTİDAR DEVRİMCİLERDEN KORKUYOR
Devrimcilerin, zindandan, tutsaklıktan, katliamlarınızdan hiçbir zaman korkmadığını vurgulayan Köse, "Bugün de bize diz çöktüreceklerini sananlar, kendi çöküşlerini hazırlamaktalar. Biz değil ama onlar korkuyor, yüzlerce koruma ordusuna sahipken, kale gibi inşa ettikleri saray duvarlarının arkasında dahi korkuyorlar. Halkın yargılamasından, hapislikten, hesap vermekten korkuyorlar. Bizden çaldıkları ile kurdukları servetlerini kaybedeceklerini, yağma ve zorbalıkla gaspettikleri halkın mallarını geri alacağımızı, haydutlukla kazandıkları servetlerine el koyacaklarımızı bildiklerinden korkuyorlar" diye kaydetti.

Köse "Tüm emekçi güçlere, kadınlara, LGBTİ+'lara, devrimcilere, gençlere çağrımız sokakları terk etmeme çağrısıdır. İktidarın amacı 'provakasyonlarla halkı sokağa çıkarıp kaos yaratmak' değil, aksine çökmekte olan iktidarını korumak adına sokakları yasaklamak, korku ve 'terörle' baskı rejimini sürdürmektir. Bütün ezilenlerin birleşik mücadelesi ile 'halk iktidarını' kurmaya, sokakta mücadeleye çağırıyoruz" diye belirtti.

ÇEPNİ: HER YERDE ANTİFAŞİST MÜCADELEYİ GELİŞTİRECEĞİZ
Ardından konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, "Saray tetikçilerinin gerçekleştidiği operasyona karşı her birimiz Devrimci Partililer gibi duracağız. Saray faşizmi iktidarını korumak için devrimcileri susturmak zorunda. Devrimciler var olduğu müddetçe bu soygun, mafya, çete, tarikat komisyonu başaramaz. Devrimciler kadınların, işçilerin, emekçilerin, gençliğin yürüttüğü mücadelenin içerisinde. Kürt halkının ulusal özgürlük mücadelesinin içerisindeler. Devrimciler her yerde. Saray faşizmi bugün büyük bir kriz içerisinde, içinde bulunduğu krizden çıkmak için mutlak bir sessizliğe ihtiyacı var, mutlak bir eylemsizliğe ihtiyacı var. Deniz Poyraz yoldaşımıza yönelik gerçekleştirilen faşist katliamın sebebi budur. Devrimci Parti'ye yapılan operasyonun sebebi budur. Bulunduğumuz her yerde, bulunduğumuz her mücadele alanında bir kişi olsakta, yüz kişi olsakta, bin kişi olsakta yapmamız gerekeni biliyoruz. Yapmamız gerekeni biliyoruz. Yan yana geleceğiz birleşik antifaşist mücadeleyi geliştireceğiz" dedi.

Saray faşizmine seslenen Çepni, "Bizlere diz çöktürmek şöyle dursun, susturamazsınız. Her yerde karşısına dikileceğiz. Uykularınızı kaçırmaya devm edeceğiz. Bu topraklarda eşitliği, özgürlüğü, devrimi ve sosyalizmi mutlaka gerçekleştireceğiz. Devrici Partili yoldaşlarımız yalnız değildir. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın. Yaşasın devrimci dayanışma. Yaşasın devrim ve sosyalizm" diyerek konuşmasını sonlandırdı.