21 Eylül 2024 Cumartesi

Devrimci işçilerden Limak önünde eylem: Emek ve doğa sömürüsüne karşı birleşelim

Limak Holding'in Antalya'da bulunan LimakLara oteli önünde işçi ve emekçileri, halka seslenen devrimci sendikalar Limak'a, emek sömürüsüne ve doğa katliamına karşı birlikte mücadeleye çağırdı. Devrimci işçiler, "Cudi'nin sesiyle Akbelen'in sesini buluşturalım, birleştirelim, birleşik mücadeleyi büyütelim" dedi.

Devrimci ve mücadeleci sendikalar İnşaat-İş, Dev Yapı-İş, Limter-İş ve Dev Tekstil Akbelen Ormanını katleden Limak Holding'in Antalya'da bulunan oteli önünde eylem yaptı.

Limak ve İÇTAŞ ortak projesi YK Enerji için Akbelen Ormanının katledilmesine karşı günlerdir jandarma saldırısına ve işkenceli gözaltılara rağmen halkın direnişi sürüyor. Dayanışma için dün Akbelen direniş alanına giden devrimci sendikalar bugün soluğu Limak'ın Antalya'daki oteli LimakLara önünde aldı.

'LİMAK'A KARŞI BİRLİK OLALIM'
"Doğa düşmanı Limak, Akbelen'den defol" ve "Akbelen ormanını savunacağız" dövizleri taşıyan devrimci işçiler, "Emek örgütleri olarak emeğimize, doğamıza göz diken; emeğimizi sömüren, doğamızı katleden Limak'a karşı halkımızı, emekçileri birlik olmaya çağırıyoruz" dedi.

'ORMANLAR GELECEĞİMİZ'
Akbelen'de ağaç katliamının sürdüğünün altını çizen sendikalar, şöyle devam etti: "Ormanlar çocuklarımızın ve bizim geleceğimizdir. Akbelen'de orman katliamına son verilsin. Tüm emekçileri orman katliamı yapan Limak'a karşı birleşmeye çağırıyoruz.

'İNSANCA YAŞAMI MÜCADELEYLE KAZANABİLİRİZ'
"Tüm yaşam alanlarımızı cehenneme çevirmekteler. Bizler doğamıza, canlı yaşama sahip çıkmak zorundayız. Buraya şantiyelerden, tekstil fabrikalarından, tersanelerden geldik yaşam alanımıza doğamıza sahip çıkıyoruz. Tüm işçi ve emekçileri de yaşam alanlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. İnsanca yaşamı ancak mücadeleyle kazanabiliriz.

'AKBELEN'DEN CUDİ'YE KATLEDİLEN BİZİZ'
"Akbelen'de katledilen biziz, sesimizi Cudi'ye ve Akbelen'e ulaştıralım. Cudi'nin sesiyle Akbelen'in sesini buluşturalım, birleştirelim, birleşik mücadeleyi büyütelim."

İnşaat-İş, Dev Yapı-İş, Limter-İş ve Dev Tekstil'in eylemi "Limak Akbelen'den defol" sloganıyla sona erdi.