5 Ekim 2024 Cumartesi

Devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler Paris'te anıldı

Kasım şehitler ayı kapsamında Fransa'nın başkenti Paris'te anma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, MLKP ve KKÖ temsilcilerinin yanı sıra şehit aileleri ve enternasyonal devrimciler söz aldı. Konuşmalarda ölümsüzlerin devrim düşünü gerçekleştirmek için mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te Kasım şehitler ayı dolayısıyla "Ölümsüzlerimizin izinde direnişten zafere" şiarıyla anma etkinliği düzenlendi.

Marksist leninist önderler ve ölümsüzlerin fotoğraflarının asıldığı etkinlik saygı duruşu ve sinevizyon gösterimiyle başladı. Komünist Gençlik Örgütü'nden (KGÖ) gençlerin bayrak ve sloganlar eşliğinde salona giriş yaptığı etkinlikte konuşmalar yapıldı, ölümsüzlerin izinden gidileceği vurgulandı.

'ZAFERE KADAR YÜRÜYÜŞE DEVAM'
Etkinlikte ilk olarak MLKP temsilcisi söz aldı. Hayrabet Honca, Adil Can, İrfan Çelik'in yüksekte tutuğu devrim ve sosyalizm bayrağını bugün onurla taşımaya devam ettiklerini söyleyen MLKP temsilcisi, MLKP'nin tarihini anlattı.

Sınıf mücadelesinin ihtiyaçlarına işaret eden MLKP temsilcisi, "Devrimin yolu engebeli, zahmetli, yokuşlu. Devrim mücadelesinde yenilgiler, aşağıya düşüşler ve yeniden kalkışlarla yürüyüş devam edecektir. MLKP, Türkiye'nin, Kuzey Kürdistan'ın tarihsel birikimini, devrimci geleneklerini, kendi pratiğinde yaratmış olduğu değerlere katarak zafere kadar yürüyüşünü devam ettirecektir" dedi.

Kapitalist sistemin yarattığı yıkıma değinen MLKP temsilcisi, kapitalizmin yaşanmayacak bir dünya oluşturduğunu belirterek, komünistlerin, devrimcilerin temel görevinin insanlara yaşanacak bir dünya bırakmak için mücadele etmek olduğunu hatırlattı.

MLKP temsilcisi, Türkiye'de faşist Erdoğan diktatörlüğünün işgal ve savaşlarla iktidarını ayakta tutmaya çalıştığını belirtti, savaş tezkeresi ve işgal saldırılarına karşı mücadele bayrağının yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

'İŞGAL SALDIRISINI VE SAVAŞI DURDURABİLİRİZ'
Avrupa'da yaşanan politik göçmenlerin işgale karşı mücadelede yerini alması gerektiğini kaydeden MLKP temsilcisi, "Kapitalizme ve sermayeye karşı mücadele yürüten işgal ve direnişlerde olan işçiler bize çağrı yapıyor, biz sınıf partisiyiz. İşçi sınıfı bize çağrı yapıyor ve bize önderlik edin diyor" şeklinde konuştu.

Faşizme karşı mücadelenin araçlarına değinen MLKP temsilcisi, MLKP'nin yaptığı politik çağrılara güç verilmesi ve meydanlara çıkılması gerektiğini vurguladı.

KKÖ: ERKEK EGEMEN KAPİTALİST SİSTEME KARŞI MÜCADELE
Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) temsilcisi, erkek egemen kapitalist sisteme, cins kırımına karşı mücadelede bayraklaşan ölümsüzleşen komünist kadınları selamlayarak konuşmasına başladı. Türkiye ve Kürdistan'da Avrupa'da kadın kırımına karşı verilen mücadelelere dikkat çekti ve devrimci mücadeleye sahip çıkma çağrısı yaptı.

'ONLARIN İDEALLERİNİ YAŞATMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ'
Etkinliğe katılan şehitlerin yakınları ve gazilere sahneye çağrılarak katılanları selamladı.

Kürdistanlı Şehit Aileleri Komitesi adına yapılan konuşmada, "Şehitler yarınımız için daha güzel, onurlu bir yaşam için kendilerini feda ettiler. Biz geri kalanlar onların bu ideallerini yaşama geçirmekle yükümlüyüz" dedi.

Ümit Altıntaş'ın annesi Songül Altıntaş, "Devrimci çocuklarımızın, şehitlerimizin kendi arzuları üzerine hiçbir zaman yoldan sapmayacağımıza, onların taşıdığı bayrağı daha yukarıya, göklere çıkarmak ve özgürce bir yaşam için söz veriyor ve ant içiyoruz" diye konuştu.

Ölüm orucu direnişçisi Bedia Ergün de yaptığı konuşmada MLKP'nin mücadelesini ve direnişini selamladı.

ENTERNASYONAL DAYANIŞMA VE MÜCADELE ÇAĞRISI
Anma etkinliğine katılan Şilili komünist ve devrimci tutsaklar komitesi militanı Natacha, Türkiye, Kürdistan ve Rojava'daki devrimcileri ve enternasyonal sınıf mücadelesini selamladı. Şili'de politik tutsak ailelerinin başlattığı süresiz açlık greviyle enternasyonal dayanışma çağrısında bulundu.

'PARİS'TEKİ GREVLER KAZANIMLA SONUÇLANIYOR'
Etkinlikte bir konuşma yapan Genel Emek Konfederasyonu ve Sarı Yelekliler aktivisti Georges, Fransa'da işçi sınıfı ve göçmenlerin mücadelesiyle dayanışma çağrısında bulundu. Kağıtsız göçmen işçilerin grev ve direnişlerini hatırlatan Georges, Paris'te süren işçi grevlerine de değindi. 11 işyerinde başlatılan grevin onun da zaferle sonuçlandığını belirten Georges, Monoprix marketin önünde bugün başlayacak direnişle dayanışma çağrısında bulundu, "Faşizme, ırkçılığa ve kapitalizme karşı mücadeleye devam" dedi.

Devrimci Parti ve Örgütlerin Enternasyonal Koordinasyonu (ICOR) adına konuşan Gaby, böyle bir etkinlikte olmaktan büyük bir onur duyduğunu belirterek, "Burada yaptığınız anma gösteriyor ki her saldırı ve katliamdan daha güçlü çıkıyoruz. Tüm ölümsüzleşen enternasyonal devrimcileri anıyoruz" diye konuştu.

Tutsakların Sesi Platformu (TSP) tarafından yapılan konuşmada ise zindanlarda tutsaklara yönelen hak ihlallerine değinilerek, tutsaklarla dayanışma çağrısında bulunuldu.

Etkinlikte ayrıca HBDH, Kürdistan Şehit Aileleri Komitesi, İşçilerin Birliği- Halkların Kardeşliği, Partizan, DKP-BÖG adına gönderilen mesajlar okundu.

Etkinlik, Grup Meyman, Grup İvana, Nuarin'in söylediği marşlar ve şarkılarla sona erdi.