20 Eylül 2024 Cuma

Devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler Köln'de anıldı

Köln'de ölümsüzleşenler anısına yapılan anmada Elif Karatekin Demirci’ye mezarı başında devrim mücadelesinin sürdürüleceği sözü verildi.

 

Almanya'nın Köln kentinde devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anıldı. Anma etkinliği ölümsüzleşen Elif Karatekin Demirci'nin mezarı başında saygı duruşuyla başladı. "İşte tam da onların pratik mücadelesini kuşanmalıyız" vurgusu yapılan anmada, devrim şehitlerinden öğrenerek yürümek gerektiği kaydedildi.

"Adanmış ömrünün izindeyiz MLKP/KKÖ" pankartının açıldığı anmada MLKP/ KKÖ adına konuşma yapıldı. Konuşmada, "Elif yoldaşımızı yine bir ölümsüzler ayında, Kasım ayında anıyoruz. Dünyada ezenle ezilenler arasındaki mücadele alabildiğince kızgınlaştı. Emperyalist, kapitalistler arası hegemonya, paylaşım savaşı Ortadoğu başta olmak üzere artacak savaşlarla yeni bir sürecin sinyalini veriyor. Ezilenlerin mücadelesi de değişik biçimlerde Filistin'de olduğu gibi devam ediyor. İsrail siyonizmi ve emperyalistler, Filistin halkının katledilmesi karşısında ortak hareket ederek bir halkı, kadınları, çocukları, acımasız bir savaş ile soykırımdan geçiriyorlar. İşçiler, emekçiler, kadınlar için önümüzdeki dönem erkek egemen iktidarlara karşı devrim ile yanıt verilmelidir. Çatışmalar, paylaşımlar çok net olduğuna göre, bizim kavgadaki yerimiz de çok net olmalıdır" denildi.

'ÖLÜMSÜZ YOLDAŞLARA DEVRİM SÖZÜMÜZ, PRATİK EYLEMİMİZLE KARŞILIK BULMALIDIR'
"Ölümsüz yoldaşlara devrim sözümüz, pratik eylemimizle karşılık bulmalıdır" vurgusu yapan MLKP/KKÖ temsilcisi, "25 Kasım'a giderken kadınlar, LGBTİ+'lar şiddetsiz, cins ayrımsız bir dünya için sosyalizmi, komünizmi istemelidir. Kadın cinayetleri, taciz, tecavüz bu düzende ortadan kalkmayacaktır. Ölümsüz kadın yoldaşlara kadın devrimi sözümüzü hayatla buluşturmalıyız. Claralar, Rosalar, Kutsiye Bozoklar, Şengül, Yeliz, İvana, Sakine, Evin Goyinler, Elif yoldaşlar kadın özgürlük ve devrim mücadelesine çok şey kattılar. Onları daima yaşatacağız, unutmayacağız" denildi.

MLKP/ KKÖ temsilcisi konuşmasını "Şehit namırın!" sloganıyla bitirdi.

KGÖ: DEVRİMCİ HAREKETİN GÜÇLERİ ELİF YOLDAŞI SAYGIYLA ANIYOR
KGÖ adına yapılan konuşmada ise; "Elif yoldaş emekçi bir yoldaştı, gençleri her zaman destekledi, kuruma ilk defa gelen bir genç Elif yoldaşın güler yüzüyle karşılaşırdı, bugün onun yokluğunu çok hissediyoruz" dedi. KGÖ temsilcisi, "Devrimci bir anne olmak kolay değildir, ama Elif yoldaş bunu başardı ve görevlerinde sürekliliğini korudu, devrimci hareketin güçleri hâlâ onu saygıyla anmakta ve disiplinli çalışma tarzını överek anmakta"  dedi.

KGÖ temsilcisi, "Genç komünistler olarak Elif yoldaş ve İvana yoldaş gibi yoldaşların mücadelesine bağlılık sözü veriyoruz, onları unutmayacağız ve faşizmi yeneceğiz " diye vurguladı.

TSP: ONLARIN MÜCADELESİNİ BÜYÜTMEK İÇİN SEFERBERLİĞE
TSP adına yapılan konuşmada ise dünyanın dört bir yanında ölümsüzleşenlerin anıldığı kaydedildi. Dersim'den Adana'ya, İstanbul'dan Rojava ve Avrupa topraklarında Paramaz Kızılbaşlardan Hayrabet Honcalara, Tamer Saatcıoğlundan Berçin ve Şirinlere onların faşizme, gericiliğe, kapitalizme karşı yürüttükleri mücadeleyi büyütmek için seferberlik çağrısı yapıldı.

Elif Karatekin Demirci ailesi adına yapılan konuşmada ise, Demirci'nin devrimci mücadele araçlarıyla bitmez tükenmez enerjisiyle nasıl mücadele ettiğinin altını çizdi, "İşte tam da onların pratik mücadelesini kuşanmalıyız" vurgulandı.

Daha sonra Elif Karatekin Demirci'nin mezarı başında lokmalar dağıtıldı. Ardından Dev/Yol mücadelesinin baş eğmeyen Mamak Hapishanesi direnişçisi Enver Karagöz ve Türkiye Devrim Partisi emekçisi Pir Mustafa Deprem'in mezarları ziyaret edilerek onlara dair konuşmalarla anma sona erdi.