20 Eylül 2024 Cuma

Devrim şehitleri Viyana'da anıldı

Viyana'da devrim ve sosyalizm şehitlerini anma gecesi düzenlendi, şehitleri anmanın ve onların devrimci yaşamlarından öğrenmenin önemine dikkat çekildi.

Viyana'da devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler için anma gecesi düzenlendi. MLKP, KGÖ ve KKÖ pankartlarıyla donatılan salonda, devrim şehitlerinin fotoğrafları duvarlara asıldı.

Açılış konuşması ve saygı duruşunun ardından MLKP/KKÖ ve KGÖ ölümsüzlerinin yaşamlarından kesitlerin sunulduğu sinevizyon gösterildi.

'ŞEHİTLERİ ANMAK LAFZİ DEĞİLDİR'
MLKP/KKÖ temsilcisi yaptığı konuşmada, devrim şehitlerini anmanın ve onların devrimci yaşamlarından öğrenmenin önemine değindi, MLKP'ye yönelik düşman saldırılarının bir tesadüf olmadığını, ezilenlere emekçilere umut olan MLKP'nin düşmanın saldırılarına boyun eğmeden mücadelesine devam ettiğini ifade etti.

Konuşmada, yönetenlerin eskisi gibi yönetemediği, yönetilenlerin de eskisi gibi yönetilmek istemediği dünya koşullarında, ezilenlerin silahlı güçlerine yönelik saldırıların Filistin, Filipinler, Hindistan ve Kürdistan'da özel olarak yoğunlaştığı belirtildi. Devrim şehitlerini anmanın lafzi değil pratikle gerçekleştirilecek bir eylem olduğunu sözlerine ekleyen temsilci, ezilenleri MLKP/KKÖ'ye ve KGÖ'ye katılmaya davet etti.

'YAŞAR YOLDAŞIN MÜCADELESİNE SAHİP ÇIKALIM'
Aranın ardından KGÖ'nün mesajı okundu. KGÖ mesajının ardından ölümsüzlerin yakınları sahneye davet edildi.

MLKP üyesi Yaşar Dündar'ın, işçi önderi Süleyman Yeter, Zamani Çamak (Xebatkar), MKP gerillası Eylem Zeytin'in ailelerinin onur konuğu olarak katıldığı etkinlikte Dündar ailesi adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada emperyalist ve kapitalist düzene karşı mücadele edip toprağa düşenler anılırken, Yaşar Dündar'ın partisine ve mücadelesine sahip çıkma çağrısı yapıldı.

MLKP dava tutsaklarının gönderdiği sesli mesajın dinletildiği etkinlikte, Tutsakların Sesi Platformu'nun mesajı okundu. Anma, müzik dinletisiyle son buldu.