20 Eylül 2024 Cuma

Devrim şehitleri Londra'da anıldı

Kasım Şehitler Ayında Londra'da düzenlenen etkinlikte, devrime can suyu olanların mücadelesinden öğrenerek yürüneceğinin altı çizildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da Kasım Şehitler Ayı etkinlikleri kapsamında "Gelenekten geleceğe ölümsüzlerin izinde kavgayı büyütüyoruz" şiarlı anma gecesi düzenlendi.

Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) etkinlik alanına yürüyüş ve sloganlarla geldi.

Devrim ve sosyalizm mücadelesine can suyu olan ölümsüzler anısına saygı duruşu yapıldı.

MLKP TEMSİLCİSİ ÖLÜMSÜZLERİ ANDI
Daha sonra söz alan Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) temsilcisi, İrfan Çelik'ten Adil Can'a, Yaşar Okçuoğlu'ndan Hayrabet Honca'ya, Yücel Hazar'dan Hüseyin Toraman ve Ali Ekber Bahadır'a; Mustafa Suphilerden '71 kopuşunun önderleri Mahir Çayan, Deniz Gezmiş ve İbrahim Kaypakkaya'ya; Sakine Cansız'dan Mahsum Korkmaz'a; Nergiz Gülmez'den Süleyman Cihan'a; Yeter Güzel'den Cafer Cangöz'e; Sabahat Karataş'tan Sinan Kukul'a; Lale Çolak'tan Osman Yaşar Yoldaşcan'a; Ulaş Bayraktaroğlu'ndan Göze Altunöz'e; Ceren Güneş ve Nubar Ozanyan'a ölümsüzleri anarak konuştu.

"Dağda, kentte, sokaklarda ve meydanlarda, işçi havzalarında ve emekçi semtlerde, savaş siperlerinde, devrimin topraklarında direnen, ölümsüzlerin ideallerini yüksekte tutan yoldaşları selamlıyorum" diyen MLKP temsilcisi, dünyada, Türkiye ve Kürdistan'da emek ve sermaye, ezen ve ezilen, devletler ve halklar arasındaki çelişkinin giderek daha berrak bir biçimde açığa çıktığını belirtti; kapitalizmin insanlığa ve doğaya yıkım, savaş ve ölüm dışında bir şey vadetmediğini söyledi.

Ezilenlerin silahlı direniş ve devrimci öznelerine karşı egemenlerin tasfiyeci savaşlar yürüterek bu koşullarda bir devrimci çözümün, ikinci bir Ekim'in gelişmesini önlemek istediklerini belirten Temsilci, süren Filistin direnişini de selamladı. Dünya'nın yeni bir emperyalist paylaşım savaşına doğru yol aldığını vurgulayan MLKP temsilcisi, bu tehlikeye karşı emekçilerin tek güvencesinin devrimci ve komünistlerin varlığı ve örgütlülüğü olduğunun altını çizdi. Kapitalist ataerkil düzenin kadınlar bakımından bir cins kırımı aracına dönüştüğünü belirten MLKP temsilcisi, "Tek yol devrim, yaşasın sosyalizm" dedi.

'MLKP YENİLMEZDİR'
Faşist şeflik rejiminin Suruç katliamı ile yürürlüğe koyduğu "çöktürme planı"nın tasfiyeci hedefleri karşısında MLKP ve HBDH'nin direniş çizgisini yükselttiğini hatırlatan MLKP temsilcisi, ölümsüzlerin öncülüğünde direnen ve savaşan parti gerçeğinin de bu koşullarda geliştirildiğinin altını çizdi. MLKP temsilcisi şöyle devam etti: "İdeolojik-siyasi tasfiyeciliğe boyun eğmeyiş, çizgiye bağlılık, faşizmi yıkma ve özgürlüğü kazanma hedefine birleşik mücadele düzleminde bağlılık MLKP'yi düşmanın temel hedeflerinden biri haline getiriyor. Süreğen gözaltı-tutuklama saldırılarıyla, önderlerin katledilmesiyle irademiz kırılmak istiyorlar. Ama nafile. Bu süreç göstermiştir ki: MLKP yenilmezdir. Çünkü MLKP bir Baran Serhat'lar, Ahmet Şoreş'ler, Berçem Renas'lar, Yılmaz Behrareş'ler fideliğidir."

MLKP'nin her ne pahası olursa olsun faşizmi yıkmak, özgürlüğü kazanmak için, sosyalizm için mücadelesini her alanda aynı kararlılıkla sürdüreceğini belirten konuşmacı bütün göçmen işçi ve emekçileri, partiye sahip çıkmaya, örgütlenmeye çağırdı.

Konuşma sık sık "Devrimin zaferi için yaşasın MLKP", "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Şehitler yaşıyor, MLKP savaşıyor" sloganlarıyla bölündü.

Ölümsüzlerin ve partinin mücadelelerinden kesitler içeren sinevizyon izlendi.

DEVRİMCİ TUTSAKLARI SAHİPLENME ÇAĞRISI
Tutsakların Sesi Platformu (TSP) adına yapılan konuşmada, devrimci tutsakları maddi ve manevi olarak sahiplenmenin önemine dikkat çekilerek, tutsaklara mektup gönderme çağrısı yapıldı. Düş Postası dergisi etkinliğe katılanlara dağıtıldı.

KGÖ: ÖLÜMSÜZLERİN İZİNDE KAVGAYI BÜYÜTECEĞİZ
KGÖ adına yapılan konuşmada gençlerin kapitalizme, faşizme, erkek egemenliğe ve her türden gericiliğe karşı kavgayı ölümsüzlerin izinde büyütecekleri sözünü verdi, gençleri KGÖ'de birleşmeye çağırdı.

ŞEHİT AİLELERİ SLOGANLARLA KARŞILANDI
Gecede hazır bulunan ölümsüzlerin aileleri "Şehid Namirin", "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganlarıyla karşılandı. Aileler yaptıkları konuşmalar ile ölümsüzlerin yürüttüğü mücadeleyi sahiplenme çağrısı yaptılar.

DEVRİMCİ ÖRGÜTLERDEN DAYANIŞMA MESAJLARI
MKP ve TKP-ML Londra taraftarlarının sundukları mesajda ölümsüzleri anarak mücadeleyi büyütme sözü verdiler. Mesajlar da "Yaşasın devrimci dayanışma" sloganlarıyla karşılandı.

Gecede hazır bulunan Sri Lanka Frontline Party ve İLPS Temsilcileri de dayanışma mesajlarını sundular.

Anma gecesi, ezgi ve halaylarla sona erdi.