21 Eylül 2024 Cumartesi

Dev Sağlık-İş'ten Ankara'da eylem: Kemer sıkmak istemiyoruz

Enflasyon ve zamlar karşısında eriyen toplu sözleşme farkları için Ankara'da eylem yapan Dev Sağlık-İş üyeleri, artık kemer sıkmak değil insanca çalışmak ve yaşamak istediklerini kaydetti.

Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş) üyeleri, kamu toplu iş sözleşmesi imzalandıktan sonra işçilerin geriye dönük haklarının ödenmemesini protesto etti.

Ulus Meydanında yapılan eylemde, "Enflasyon ve zamlar karşısında eriyen toplu sözleşme farklarımızı istiyoruz" pankartı açıldı, basın metnini Dev-Sağlık İş Sendikası üyesi Reyhan Tüfekçi okudu. Toplu iş sözleşmeleri üstünden 2 ay geçmeden alım güçlerinin düştüğünü belirten Tüfekçi geriye dönük hakları için şunları söyledi: "Yaşadığımız yoksullaşma sadece maaşlardaki değer kaybı ile sınırlı değil; bugün bir araya gelmemize vesile olan toplu iş sözleşmesinden kaynaklı geriye dönük ücretlerin hala ödenmemesinde de yaşanmaktadır. Yüz binlerce sağlık işçisinin toplu sözleşme farkları 2-3 aydır yatırılmayı beklemektedir. 2-3 ay önce hak ettiğimiz ödemeler sözleşme imzalayan taraf sendikaların altına imza attığı geçici ek maddelerle belirsizliğe itilmiş, hak ettiğimiz ücretler maalesef enflasyon ve zamlar karşısında değer kaybetmiştir. Daha ne kadar süre içinde ödeneceği de meçhuldür."

Açıklamanın sonunda "Biz artık kemer sıkmak değil insanca yaşamak, insanca çalışmak istiyoruz" denildi.