19 Eylül 2024 Perşembe

DEÜ Hastanesi'nde görevli asistan hekim intihara sürüklendi

DEÜ Hastanesi Plastik Cerrahi bölümünde asistan hekim olan Dr. Uğurcan Ağcaoğlu, ağır çalışma koşulları ve mobbing sonucu intihara sürüklendi. Ağcaoğlu'nun, yaşamına son vermeden bir gün önce istifa ettiği öğrenildi.

İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Plastik Cerrahi bölümünde asistan hekim olan Dr. Uğurcan Ağcaoğlu intihara sürüklendi. Ağcaoğlu'nun kesin ölüm nedeni henüz bilinmezken, ilaç içerek intihar ettiği belirtilen doktorun intihardan bir gün önce istifa ettiği dile getirildi.

AĞIR ÇALIŞMA KOŞULLARI VE MOBBING
DEÜ Hastanesi uzun süredir asistan hekimlerin maruz kaldığı kötü çalışma koşulları, düşük ücretler ve mobbing ile anılıyordu. Hastane, geçen yıllarda da soruşturma, sürgün ve sağlık emekçilerine dönük baskı haberleriyle gündeme gelmişti.

Hastanede asistan hekimlerin 13-14 saat çalıştırıldığı, öğlen başlayan acil nöbetinin ertesi gün gece bittiği, ara verilmeden ertesi sabah işe başlatıldığı, ayda 11-12 kez acil nöbeti tutturulduğu belirtiliyor. Yine asistan hekimlere döner sermayeyi artırdığı için "hastaya hızlı bakılacak, yeşil alanda hasta beklemeyecek, çok hastaya bakılacak" baskısı yapıldığı belirtiliyor.