22 Eylül 2024 Pazar

DEÜ Başhekimliği'nin 'kanuni işlem' tehdidi protesto edildi

Dokuz Eylül Üniversitesi Başhekimliği'nin ek ödemelerindeki kesintiyi protesto eden sağlıkçılar hakkında yaptığı "kanuni işlem uygulanacak" açıklaması protesto edildi. 

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Başhekimliği, ek ödemelerin kesilmesine ilişkin sosyal medyada eylem düzenleyen sağlık çalışanlarına "kanuni işlem uygulayacağını" açıkladı. Sağlık emekçileri tepki gösterdi. 

DEÜ Asistan Hekim İnisiyatifi, Demokratik Sağlık Sen, Eğitim Sen 3 No’lu Şube, Genel Sağlık-İş, İzmir Tabip Odası, SES, Tez-Koop-İş Sendikası, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, Türk Sağlık Sen üyeleri hastane bahçesinde açıklamayı protesto etti. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ile siyasi partilerden, Tepecik ve Buca Seyfi Demirsoy hastanelerinden açıklamaya destek geldi.

'EYLEMLER YASADIŞI DEĞİL'
Asistan Hekim İnisiyatifi'nden Coşkun Kahraman, sürece dair başhekimlikten açıklama beklediklerini belirtti. Başhekimliğin sosyal medyadan yaptığı açıklamaları eleştiren Kahraman, herhangi bir sağlık çalışanına soruşturma açılmasına karşı mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayarak, sağlık çalışanlarının Anayasal haklarını kullandıklarını dile getirdi. Yaptıkları hiçbir eylemin "yasadışı" sayılamayacağına dikkati çeken Kahraman, engellemelerin ise suç teşkil ettiğini kaydetti.

Kahraman, şunları söyledi: 

"Pandemi koşullarında yetersiz personel ile zor koşullarda, fedakarlıkla çalışan sağlık çalışanlarının en temel hak taleplerini ifade etmek için hastane yönetiminden muhatap bulamamasını, çalışanların temsilcileri olan kurum ve sendika temsilcilerinin başhekimlikle görüştürülmemesini asla kabul etmiyoruz."