21 Eylül 2024 Cumartesi

Dersimli enerji işçilerinin direnişi 4. gününde

Enerji-Sen üyesi Dersimli enerji işçilerinin FEDAŞ'ın dayattığı, yoksulluk ve açlığa mahkum eden düşük zamma direnişleri 4. gününde. Direnişteki işçilerden Yoldaş Akça, direnişlerinin kararlılıkla ve dayanışmayla sürdüğünü kaydetti, kamuoyuna dayanışma ve seslerinin duyurulması çağrısı yaptı.

Dersimli enerji işçilerinin sefalet ücretine direnişi sürüyor. Enerji-Sen üyesi Fırat Aksa Elektrik Hizmetleri A.Ş. (FEDAŞ) işçileri açlık ve yoksulluğa mahkum edildikleri düşük zam nedeniyle 9 Ağustos'ta iş yavaşlatma eylemi yaptı.

Eylemlerinin 4. gününde olan enerji işçileri, FEDAŞ'a 15 Ağustos'a kadar süre verdi, aksi halde eylemi greve dönüştüreceklerini duyurdu.

Direnişteki işçilerden Yoldaş Akça, ETHA'ya değerlendirmede bulundu. Maaşların TÜİK verilerine göre belirlendiğini ancak bu rakamların asla gerçeği yansıtmadığına dikkat çeken Akça, "Bu nedenle çok düşük ücret alıyoruz. Maaşlarımız yıllar içinde hep eridi. Tek talebimiz var o da ücretlerin yükseltilmesi" dedi.

Direnişteki işçilerin son derece kararlı olduğunu aynı zamanda demokratik kitle örgütlerinin de direnişi sahiplenerek dayanışmada olduğunu aktaran Akça, kamuoyuna çağrılarının da dayanışma ve seslerinin duyulması olduğunu ekledi.