21 Eylül 2024 Cumartesi

Dersim'deki bulunan ceset Esma Kılıçaslan'a ait

Dersim'deki Munzur Nehri'nin döküldüğü Uzunçayır Baraj gölünde yapılan aramalar sırasında bir ceset bulundu. Bulunan cesedin 21 Mart'tan beri kayıp olan Esma Kılıçaslan'a ait olduğu belirlendi.

Dersim'de 5 Ocak'tan bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ve eğitim sırasında devrilen bottan Munzur Nehri'ne düşen uzman çavuş Yılmaz Güneş'in bulunması için yapılan arama çalışmalarında 21 Mart'tan beri kayıp olan Esma Kılıçaslan'ın cesedi bulundu. 

Helikopter ile yapılan arama çalışmaları sırasında Munzur Nehri'nin döküldüğü Uzunçayır Baraj gölü üzerinde bir ceset bulundu. Yapılan inceleme sonucu cesedin 21 Mart'tan beri kayıp olan 28 yaşındaki Esma Kılıçarslan olduğu belirlendi.

Bölgeye giden olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcı'sının inceleme yaptığı bildirildi.

GÜLİSTAN DOKU 5 OCAK'TAN BERİ KAYIP
Dersim'de üniversitede öğrencisi Gülistan Doku'dan 5 Ocak'tan bu yana haber alınamıyor. Yapılan tüm arama çalışmalarına rağmen bulunmayan Doku'nun erkek arkadaşı kaybolma olayının şüphelisi olarak gözetim altına alınmıştı.

Baraj gölünde arama yapan ekipler, Doku'ya ait olduğu belirtilen bazı notlar, resmi evrak ve makas bulmuştu.

NE OLMUŞTU?
Esma Kılıçarslan 21 Mart'ta Dersim'in Hozat ilçesinde bulunan evinden merkeze gideceğini söyleyerek çıkmış, daha sonra da kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Babasının hapishanede olduğu ve maddi durumlarının kötü olduğu öğrenilen Esma Kılıçarslan için annesi evden çıkmasından 10 gün sonra kayıp başvurusunda bulunmuştu.