20 Eylül 2024 Cuma

Dersim Kadın Platformu: İstismara hayır

Kadın Platformu, çocuk istismarına karşı mücadeleyi yükselteceklerini kaydetti.

Dersim Kadın Plaftormu, çocuk istismarını Sanat Sokak'ta yaptığı açıklamayla protesto etti. "İstismarı aklama, saklama, yargıla! Tarikat ve cemaatler kapatılsın" yazılı pankart açıldı, "İstismara hayır", "Karanlığa teslim olmayacağız" dövizleri taşınan eylemin metnini Nurşat Yeşil okudu.

İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın onursal başkanı Yusuf Ziya Gümüşel'in kızının babası tarafından 6 yaşında "evlendirildiğini" ve yıllarca sistematik cinsel işkenceye maruz kaldığını hatırlatan Yeşil, faillerin yargılanması gerekirken çocuk istismarını ortaya çıkaran gazeteci Timur Soykan'ın hedef gösterildiğini kaydetti.

"AKP-MHP iktidar bloğu eliyle eğitimin dinselleştirildiği bu süreçte, dini tarikat ve cemaatlerin çocuklara ve topluma karşı işlediği suçlar ise siyasi iktidar ve yargı tarafından sürekli hasıraltı yapılmakta,  bu suçların üstü örtülmeye çalışılmaktadır. Ancak bizler çocuklarımızı bu karanlığa teslim etmemek için gerçeği ısrarla söylemeye devam edeceğiz" diyen Yeşil, şöyle devam etti: "Çocuğu koruyan uluslararası sözleşmeleri uygulamayan, failleri aklayan, cezasızlık politikalarında ısrar eden yargı, çocukları korumayan kolluk kuvvetleri, evlilik yaşının 12'ye düşürülmesini isteyen Diyanet İşleri Başkanlığı, cemaatlerle iş birliği yapan Milli Eğitim Bakanlığı, tekçi, gerici ve cinsiyetçi temelde bir toplum inşasını hedefleyen siyasi iktidar çocuk yaşta evliliklerin ve istismarın suç ortağıdır. 6 yaşındaki çocukları evlendiren, istismarı meşrulaştıran gerici, eril zihniyetinizi kabul etmiyoruz! Çocuklarımızı karanlığınıza teslim etmeyeceğiz."

Eylem, sloganlarla sona erdi.