21 Eylül 2024 Cumartesi

Dersim halkından direnişteki işçilere: Sizden yanayız

FEDAŞ'in Elazığ ve Bingöl'den getirdiği, asker ve polis baskısı altında çalıştırdığı işçilere ilişkin halka seslenen Enerji-Sen yöneticilerinden Çiçek, "Kimsenin yalanına inanmayın. Bizi burada insanlarla karşı karşıya getirmek istiyorlar. Bizden yana olun" dedi. Halk ise alkışlarla "Halk zaten sizden yana" diye yanıt verdi.

Enerji-Sen üyesi Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.'de (FEDAŞ) işçilerinin direnişi 29. gününde. İşçilerin kararlılığını ve direnişini kırmak için her yolu deneyen patron başarılı olamayınca 17 işçiyi işten çıkarmıştı.

Halkla direnişçilerin dayanışmasını kıramayan ve yalanlarına inandıramayan FEDAŞ, Bingöl'den ve Elazığ'dan kaçak işçileri Dersim'de zorla çalıştırıyor. İşçi sağlığı ve güvenliği önlemleri alınmadığı için çalışmak istemeyen işçiler asker ve polis zoruyla çalışmaya mahkum ediliyor.

Enerji-Sen işçilerin maruz kaldığı duruma dikkat çekerek halka dayanışma çağrısı yaptı. Enerji-Sen yöneticilerinden Cihan Çiçek, "Kimsenin yalanına inanmayın. 17 işçiyi AKSA işten çıkardı. 11 bin 500 liraya razı olmadıkları için. Direk tepesinde ölmek istemiyoruz dedikleri için, bir dilim daha fazla eve götürebilmek için işten çıkardılar. Bu şirket aynı zamanda her ay o yüksek faturaları bizim evimize yollayan şirkettir. Bizi burada insanlarla karşı karşıya getirmek istiyorlar. Bizden yana olun" dedi.

Alkışlarla "Halk sizden yana zaten" diye karşılandı. Direnişteki işçiler ise "Biz de halktan yanayız" dedi.