22 Eylül 2024 Pazar

DERİTEKS İzmir'deki fabrikalarda TİS imzaladı

DERİTEKS İzmir Şubesi İzmir'deki Akar Tekstil, Nurkar Tekstil, Deri 2000 ve Zeytin Deri'de toplu iş sözleşmesi imzaladı.

Pandemi nedeniyle sendikaların toplu sözleşme süreçleri askıya alınmış, birçok sendikanın hali hazırda devam ettirdiği TİS müzakereleri durdurulduğu için grev, uyuşmazlık ve ara buluculuk gibi süreçler işletilememişti. DERİTEKS Sendikası İzmir Şubesi, Çiğli Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Akar Tekstil ve Nurkar Tekstil'de, ayrıca Menemen Serbest Bölgesinde bulunan Deri 2000 ve Zeytin Deri'de TİS imzaladı.

DERİTEKS Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, toplu sözleşmelerin işyeri temsilcileri ve her bölümden katılan komitelerle yapılan tartışmalar sonucunda imzalandığı belirtildi. Toplu sözleşme ile Akar Tekstil ve Nurkar Tekstil'de ücretlere ortalama yüzde 18 zam alındığı, Deri 2000 ve Zeytin Deri'de ücretlere net yüzde 20 zam, sosyal haklara net yüzde 20 zam alındığı belirtildi. Ayrıca idari maddelere de yeni haklar eklenerek toplu sözleşme sürecinin tamamlandığı vurgulandı.