4 Ekim 2024 Cuma

Derecik'te askerlerin açtığı ateş sonucu bir genç yaralandı

Derecik'te pikniğe giden gençlere askerler tarafından açılan ateş sonucu Reşit Ekinci başından yaralandı.

Hakkari'nin Derecik ilçesine bağlı Derindere köyünde arkadaşlarıyla piknik yapan Reşit Ekinci askerler tarafından açılan ateş sonucu yaralandı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; görgü tanıkları dün öğlen saatlerinde bir grup gencin Derindere köyünün arkasında bulunan Celikan tepesine piknik yapmak amacıyla gittiği sırada olayın yaşandığını belirtti. Bölgeye yakın olan karakoldan askerler tarafından çağrıldıkları, birkaç kişinin askerlerin yanına giderek piknik yaptıklarını, geriye kalan arkadaşlarının köylü olduğunu ifade etmesine rağmen askerler tarafından dağılmaları istendi. Gençlerin sadece piknik amaçlı geldiklerini ve gitmek istemediklerini belirtmelerine rağmen askerler tarafından havaya ateş açıldığı ve Ekinci'nin açılan ateş sonucu başından yaralandığı belirtildi.

Ekinci'nin kafasından yaralandığını ifade etmesine rağmen rütbeli bir askerin hakaretlerine maruz kaldı.

Olayla ilgili twitter hesabından paylaşım yapan Hakkari Milletvekili Sait Dede ise "Derecik ilçemizde bir yurttaşımız askerler tarafından  piknik yapılan alanda silahla vurularak yaralandı. Derecik ilçesinde yurttaşlarımıza sistematik olarak uygulanan bu vahşeti kınıyor, yetkililerden derhal bir açıklama bekliyoruz" dedi.