20 Eylül 2024 Cuma

Dera'da 270 gazeteci ablukada kaldı

Suriye Gazeteciler Derneği, Dera'da 270 gazeteci ve medya çalışanının ablukada kaldığını ve büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu belirtti.
Suriye rejim güçlerinin Rusya'nın da desteğiyle köy ve şehirlerini tekrardan denetime aldığı Dera'da bulunan 270 gazeteci, medya aktivisti ve medya çalışanının büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğu belirtildi.
 
Suriye Gazeteciler Derneği'nden yapılan açıklamada, Dera'da 270 gazeteci ve medya çalışanının büyük tehlikede olduğu bildirildi.
 
Açıklamada, son birkaç günde, çoğu medya çalışanının Kuneytra bölgesindeki dar bir alana gitmeye zorlandığı, bazı medya çalışanlarının da Dera kent merkezi ve batı kırsalındaki kuşatmada kaldığı aktarıldı. Açıklamada, "Suriye'de rejimin medya çalışanlarına karşı yaptığı birçok ihlal nedeniyle abluka altındaki medya çalışanları, gözaltına alınacakları ya da öldürüleceklerinden korktukları için Ürdün sınırının açılarak güvenli bir şekilde geçişlerinin sağlanması konusunda yardım talep ediyor" denildi.
 
Medya çalışanlarının rejimin intikam alma isteğinden korktuklarına işaret edilen açıklamada, Suriye Gazeteciler Derneği'nin konuyu yakında takip ettiği ve komşu ülkelere özellikle Ürdün'e sınırlarını açarak ablukaya alınmış gazetecilerin güvenli geçişlerinin sağlanması konusunda çağrıda bulunduğu belirtildi. Suriye rejimi ve destekçilerinin gazetecilere yönelik herhangi bir ihlalden sorumlu olacağının vurgulandığı açıklamada, derneğin uluslararası kuruluşları gazetecilere ve ailelerine yönelik herhangi bir yönelimi engellemek için gereken önlemleri alması ve güvenli geçişlerinin sağlanması için gerekenin yapılması konusunda çağrıda bulunduğu belirtildi.