19 Eylül 2024 Perşembe

Depremzede inşaat işçileri Bayburt Group önünde 3 gündür direnişte

Bakırköy-Sahil-Kayaşehir merkez metro hattının inşaatında çalışan ve taşeron firma ile ana firma arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle aylardır maaş alamayan inşaat işçileri 3 gündür Bayburt Group önünde direnişte. 25 depremzede olan 35 işçi, haklarını alana kadar gerekirse Bayburt Group'a ait her yeri eylem alanına çevireceklerini söyleyerek dayanışmaya çağırdı. 

Bayburt Group Holding ve ona bağlı Modül Teknik taşeron firmasının 4 aydır maaşlarını gasp ettiği Dev Yapı-İş üyesi inşaat işçileri, üç gündür direniyor. 6 Şubat deprem katliamında evi yıkılan, işsiz kalan inşaat işçileri ailelerini geçindirebilmek için Kürdistan'dan İstanbul'a geldi. Burada Bakırköy Sahil-Kayaşehir merkez metro hattının inşaatında çalışan işçiler aylardır maaş alamıyor.  

Taşeron Modül Teknik her ayın 25'inde ödeme yapacağını sözüyle işçileri oyalıyor. Zaten kölelik koşullarında çalışan, başlangıcı belli olan mesai saatinin bitişi belli olmayan işçiler aylardır ailelerine para gönderemiyor. 

25'İ DEPREMZEDE, 35 İŞÇİ DİRENİŞTE
25'i depremden etkilenen 35 işçi, Dev Yapı-İş Sendikası öncülüğünde Bakırköy Bayburt Group Holding önünde üç gündür direnişte. 

'BAYBURT GROUP'TA DEPREM GİBİ ARKADAŞLARIMIZIN TEPESİNE ÇÖKMÜŞ'
ETHA'ya konuşan Dev Yapı-İş Genel Sekreteri Nihat Demir, şirketlerin işçilerin emeğini, alın terini sömürerek zenginliklerine zenginlik kattığının altını çizdi. Bayburt Group'a ait her yerin kendileri için bir eylem alanı olduğunu söyleyen Demir, "Arkadaşlarımızın çoğu depremzede. Deprem zaten aileleri vurdu, şimdi Bayburt Group'un kendisi deprem gibi çökmüş arkadaşlarımızın tepesine, bunu kabul etmiyoruz" dedi.  

'BAYBURT GROUP'A AİT HER YERİ EYLEM ALANINA ÇEVİRECEĞİZ'
Bayburt Group ile 12 Ağustos'ta sendika ve işçiler arasında bir görüşme yapıldı. Ancak anlaşma sağlanamadı. Çünkü ana firma Bayburt Group ve taşeron Modül Teknik arasında bir anlaşmazlık yaşandı bu da işçilerin haklarının gasbına gerekçe gösterildi. Sendika bu tutumu reddederek direnişi  sürdüreceklerini duyurdu. Bu görüşmeye atıf yapan Demir, "Şu an buradayız müzakereler devam ediyor. Yetkililer cumaya haber vereceklerini söyledi. Mücadelemiz devam ediyor. İşçi arkadaşlarımız burada. Sanmasınlar ki hep burada kalacağız. Arkadaşlarımızın hakları ödenmediği takdirde gerekirse Bayburt Group'un genel merkezine gideceğiz. Çünkü haklıyız, emek verdik ve karşılığını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

'İŞÇİYİZ, EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI BEKLİYORUZ'
Bakırköy-Bahçelievler- Kirazlı metro projesinin Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı'na ait olduğunu hatırlatan Demir, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na şu çağrıyı yaptı: "Bu işi kime verdiyseniz denetleyin. Burada işçiler, aileleriyle birlikte 4 aydır mağdur.  4 aydır sabırla bekleyen işçinin faturası, kirası beklemiyor. Bir sürü sorun yaşanıyor. Taşeronla aranızdaki sorun sizi ilgilendirir. Biz buranın işçisiyiz, verdiğimiz emeği istiyoruz ve alacağız. Alana kadar burayı terk etmeyeceğiz."

Demir, son olarak kamuoyuna işçilerle dayanışmaya çağırdı.