5 Ekim 2024 Cumartesi

Denizli Newrozu: HDP milyonların umududur

Denizli Newrozu'nda konuşan HDP İzmir Milletvekili MUrat Çepni, "HDP bugün milyonların umududur. Biz yürüdükçe, konuştukça milyonlar umudu büyütüyor. Bu yüzden HDP'ye böyle saldırılıyor. Tüm saldırılara karşı HDP etrafında kenetlenmezsek, bu ablukayı dağıtamayız" dedi.

Denizli'deki Neqroz kutlamanın adresi Merkezefendi ilçesinde bulunan pazar yeri oldu. Yüzlerce kişinin katıldığı Newroz alanına "Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim" pankartının yanı sıra "Tecrit kaybedecek, özgürlük kazanacak", "Biji Newroz" dövizleri asıldı. Ayrıca Diyarbakır'ın Sur ilçesinde katledilen Avukat Tahir Elçi'nin fotoğrafları da alana asıldı.

Newroz kutlamasında konuşan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Genel Meclis üyesi Uğur Bayrak, "İktidar ve ortakları, HDP'yi kapatmak istiyor. Bu halkın barış ve özgürlük mücadelesini engelleyemezler. İktidar, bugün Kürtlere, Türkiye halklarına ve kadınlara saldırılarını sürdürüyor. Tüm ezilenlerin mücadelesi direnerek sürecek" dedi.

KADINLAR İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN FESHİNİ TANIMIYOR
HDP Denizli Kadın Meclisi Sözcüsü Cevahir Kayar da Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine tepki göstererek, "İktidar, kadın düşmanı politikalarına devam ederek, sözleşmememizi feshetti. Bu ülkede her gün kadınlar katledilirken, şiddet görürken İstanbul Sözleşmesi feshedildi. İktidar kadını koruması gerekirken, bu sorumluluğu yerine getirmiyor. Ancak şunu bilsinler ki kadınlar bu feshi tanımayacak" diye belirtti.

ÇEPNİ: HDP MİLYONLARIN UMUDUDUR
HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ise konuşmasına Gergerlioğlu'nu selamlayarak başladı. "Sen bizim, bu halkın iradesisin" diyen Çepni, "Sana dokunanlar suç işlediler ve bunun hesabını mutlaka verecekler. AKP iktidarı, kadına, gençliğe, işçiye, Kürde ve tüm halklara düşman, siyasi irademizi nasıl gasp etmişlerse, bugün tüm ülkeyi kayyum politikalarıyla yönetmeye çalışıyor. Kürt halkı ve tüm ezilenler, iktidara direniyor, tüm direnişlerini selamlıyoruz. Bu ülkede eşitliği sağlamadan, demokrasiyi sağlayamayız. HDP olarak eşitliği sonuna kadar savunacağız. HDP bugün milyonların umududur. Biz yürüdükçe, konuştukça milyonlar umudu büyütüyor. Bu yüzden HDP'ye böyle saldırılıyor. Tüm saldırılara karşı HDP etrafında kenetlenmezsek, bu ablukayı dağıtamayız. Hiç kimse görmezden, duymazdan gelmesin, eğer HDP'ye yönelik saldırılar başarılı olursa, bu coğrafyaya karanlık düşer. Bu yüzden bütün birliğimizi koruyup, zafere yürüyeceğiz. Biz HDP'yi kapattırmayacağız. Bugün herkesin ‘HDP kapatılamaz' demesi gerekiyor. Mücadelemizi her gün daha da büyüterek bu saldırıları boşa çıkaracağız" diye konuştu.

Kutlama, Koma Jinawaz müzik grubunun seslendirdiği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.