21 Eylül 2024 Cumartesi

Den Haag'da dayanışma standı açıldı

Onbinlerce insanını yaşamını yitirdiği depremde etkilenen halkla uluslararası dayanışma sürüyor. Hollanda'da SKB ve VEKSAV açtıkları stantta Türk devletinin ihmalkarlığını teşhir etti, depremzedelere göndermek üzere yardım topladı.

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve Vardiya Enternasyonal Kültür Sanat Vakfı (VEKSAV) üyeleri Hollanda'nın Den Haag kentinde depremde etkilenen halkla dayanışma standı açtı.

Yerli halkın yanısıra çoğunlukla Türkiye, Kürdistan ve farklı uluslardan göçmenlerin bulunduğu Den Haag Pazarı'nın girişinde Aveg-KON ve SKB bayraklarıyla açılan ve oldukça ilgiyle karşılanan stantta Hollandaca "Deprem değil, kapitalizm öldürür! Dayanışmayı büyütelim! Yaralarımızı birlikte saralım!" yazılı dövizler ve deprem bölgelerinden fotoğraflar yer aldı.

Aveg-Kon'un "Halkların dayanışması olağanüstü hal bariyerlerini yıkacak!" başlıklı bildirisi dağıtıldı ve sık sık Hollandaca ve Türkçe okundu.

Halka yönelik konuşmaların ardından yerli ve göçmenler, standa  koyulan depremzedelerle dayanışma kumbarasına katkılarını sundular.

VEKSAV dayanışma çalışmaları kapsamında 17 Şubat Cuma günü de Hollanda'nın Amsterdam kentinin DAM meydanında olacaklarını duyurdu.