20 Eylül 2024 Cuma

Demiryolu işçileri: Yapı Holding'den tüm haklarımızı alacağız

Tanzanya'daki Yapı Holding'e ait demiryolu projesinde çalışan işçiler, maaşlarını alamadıklarını için bağlı çalıştıkları şirketin Üsküdar'daki merkezi önünde eylem yaptı.

Yapı Holding'e ait Tanzanya'daki Darüsselam-Mwanza Demiryolu inşaatında çalışan işçiler, ücretleri gasp edildiği için şirketin Üsküdar'da bulunan merkezi önünde toplandı. Dev Yapı-İş öncülüğünde gerçekleştirilen eylemde "Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz", "Yapı Merkezi'nden tüm haklarımızı alacağız" pankartları taşındı.

Dev Yapı-İş Genel Sekreteri Nihat Demir, uzun süredir ücretleri için mücadele eden işçilere patronların ücretlerini ödeme sözü verdiğini ancak bu sözün yerine getirilmediğini söyledi.

"Yapı Merkezi çok büyük projelere imza atan bir firma. Ancak işçi arkadaşlarımız mağdur edilmekte. Biz alın terimizi dökerek, çocuklarımızı geçindirmeye çalışıyoruz. Orada bir emek verdik. Bilsinler ki inşaat işçileri hiçbir zaman yalnız değildir" diyen Demir, sendika olarak her koşulda işçilerin yanında olduklarını vurguladı. Eylemin ilerleyen dakikalarında işçilerin kendi aralarında belirledikleri bazı temsilciler ve sendika temsilcileri, binaya girerek holding yetkilileriyle görüştü.

MAAŞLARIN YATIRILACAĞI SÖZÜ VERİLDİ
Yapılan görüşmede maaşların cuma gününe kadar yatırılacağı söylendi. Bu söz üzerine eylemlerini sonlandıran işçiler, verilen sözün tutulmaması halinde eylemlerini sürdüreceklerini dile getirerek bina önünden ayrıldı.

İşçiler eylemleri sırasında sık sık "İnşaat işçileri köle değiliz", "Bu daha başlangıç direnişe devam", "Direne direne kazanacağız", "İnşaat işçisi yalnız değildir" sloganları attı.