19 Eylül 2024 Perşembe

Demirtaş: Seçimlere en büyük heyecanı gençler katacak

Partisinin gençlik şölenine bir mesaj gönderen HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, "HDP'nin mücadelesi parlamentarizme sıkıştırılmayacak kadar kapsamlı, derinlikli olmak zorundadır. İşyerinde, okulda, fabrikada, tarlada, evde ve her yerde özgürlük çizgisinin mücadele zeminini örgütlememiz gerekir. Seçimlere de en büyük morali ve heyecanı sizler katacaksınız. Ve sizler bu seçimi kazanacaksınız" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisleri, 24 Haziran seçim çalışmalarının startını Beşiktaş Abbasağa Parkı'nda düzenlediği şölenle verdi. 
 
"Genç başladık, genç başaracağız" şiarıyla düzenlenen şölende, Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın mesajı okundu. 
 
Parka "Sosyalizmde ısrar insan olmakta ısrardır", "Meclislerle örgütleniyoruz faşizme başkaldırıyoruz", "Kampüslerden sokaklara örgütlenerek özgürleşiyoruz" yazılı pankartlar asıldı.
 
Şölende ilk olarak Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Sabahat Tuncel'in gönderdiği mesajlar okundu.
 
DEMİRTAŞ: MÜCADELEMİZ PARLAMENTERİZME SIKIŞTIRILMAYACAK KADAR KAPSAMLIDIR
 
Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, mesajında şunları belirtti: "Mücadelemizin bu tarihi sıçrama aşamasında gerçekleştirdiğiniz gençlik şölenini selamlıyor, başarılı geçmesini diliyorum. Faşizmin her yerde toplumu teslim amacıyla gerçekleştirdiği zulmün katmerleştiği bu dönemde genç arkadaşlarımın kararlı duruşu sürecin sonucunu tayin edecek niteliktedir. Bütün ezilenlerin ortak umudu haline gelmiş partimiz HDP'yi yaşamın her alanında örgütleyerek mücadeleci bir çizgide tutmak gençliğimizin temel görevlerindendir. Her genç arkadaşımın bilgi, birikim düzeyini en donanımlı hale getirerek, ideolojik duruşunu da güçlendirmesi, HDP'yi içselleştirerek demokratik siyaseti özümsemesi gerekir. 
 
HDP'nin mücadelesi parlamentarizme sıkıştırılmayacak kadar kapsamlı, derinlikli olmak zorundadır. İş yerinde, okulda, fabrikada, tarlada, evde ve her yerde özgürlük çizgisinin mücadele zeminini örgütlememiz gerekir. Seçimlere de en büyük morali ve heyecanı sizler katacaksınız. Ve sizler bu seçimi kazanacaksınız.
 
Benim de bizim de sizlere olan güvenimiz tamdır. Pırıl pırıl gözleriniz, tertemiz yüreğiniz ve teslim alınamaz cesaretinizle öncü güç olma rolünüzü oynayacağınızdan kuşkum yoktur. Genç başladık, genç başaracağız diyenler elbet kazanacak, mutlaka kazanacak. Tekrardan gençlik şöleninizi selamlıyor, her birinize ayrı ayrı selamlarımı iletiyor, başarılar diliyorum."
 
YÜKSEKDAĞ: SEÇİM KAMPANYASI ÖZGÜR YAŞAM VE DİKTADAN KURTULUŞ MÜCADELESİDİR
 
HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın mesajı ise şöyle: 
 
"Sevgili gençler, değerli yoldaşlar. Hepinizi umutla, dirençle, coşkuyla selamlıyorum. Her şeyden önce yeni mücadele ve kazanma yürüyüşümüz hepimize, halklarımıza kutlu olsun. Sizler en zor zamanlarda kazanma azmini yetirmediniz. Direnenlerin kazanacağı bilinci ve inancı ile gençliğin taze soluğunda dillendi, coşkun ruhunda yükseldi. Ne mutlu ki biz daima genç kalacak bir hareketiz. Bütün siyasi kırım operasyonlarını aşarak, halkların, inanların, kadınların, gençliğin, emeğin, doğanın geleceği için işte yine dimdik ayaktayız. Hiçbir meydanı boş bırakmadık, bırakmayacağız. HDP'yi politikanın dışına itip meydanın kendilerine kalacağını umanlar yine hüsrana uğrayacak.
 
HDP'nin bayrağına bakıp tek bir ağaç sananlar ağaçtan ormanı göremiyorlar. Bizler bir ormanız, bizler milyonlarız. Ve bir kere daha milyonların emek, özgürlük, barış, adalet hareketi haklı olanların neler başarabileceğini gösterecek. Sayın Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve kadınların eşit yer aldığı her yerden, her aidiyetten milletvekili adaylarımızla HDP'nin farklı ve gücü bir kez daha tarihe yazılacak.
 
Bizim için 2018 seçim kampanyası özgür yaşam ve diktadan kurtuluş mücadelesi demektir. Gençliğin dinamizmi ve önceliği ile hepinizi kazanma inancı ile bu tarihsel dönemde de alnınızın akı ile çıkacağınıza eminim. Başka bir yaşam, başka bir Türkiye mümkün... Kaç kez imkansızlığı yıkıp geçtiğimizi düşünün. Kazanmanın en güzeli, seninle, benimle, bizimle mümkün. Sevgi ve özlemle kucaklıyorum hepinizi. Yolunuz daima açık, yüreğiniz ferah olsun."
 
TUNCEL: ÖRGÜTLÜ GENÇLİK KARŞISINDA HİÇBİR GÜÇ DURAMAZ
 
DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel de gönderdiği mesajda şunları ifade etti:
 
"Mazlumların, Denizlerin, Mahirlerin, İboların, Sakinelerin, Semaların yoldaşlarına selam olsun. Faşizme, zulme karşı Cizre'de, Sur'da, Nusaybin'de, Efrin'de, Rojava'da direnen, zindanlarda direnenlerin yoldaşlarına demokrasi, özgürlük mücadelesinin öncü gücü olarak demokratik, ekolojik kadın özgürlükçü bir yaşamı inşa etmek için mücadele eden, örgütlenen genç yoldaşlarımız halklarımızın özlemini gerçek kılma sorumluluğu ile karşı karşıyadır.
 
Toplumsal baskı nedeniyle kendini özgür ve güvende hissetmeyen gençliğin önündeki tek seçenek örgütlenmek, yan yana gelerek dayanışmayı büyütmek ve mücadele içerisinde yer alarak halkların umudu haline gelmektir.
 
Çocuklarınız, sizin çocuklarınız değil. Hayatın kendine duyduğu hasretin kızları ve oğullarıdır onlar. Sizin içinizden geçerek geldiler. Sizden değil, sizindirler. Onlara sevginizi verebilirsiniz, fikirlerinizi değil. Kendi fikirleri vardır onların çünkü" diyor Heval Zilan bir şiirinde.
 
Gençliğe güvenmeyen, onları kapitalizmin yedek gücü haline neoliberal politikalara mahkum ederek, güvencesiz, sigortasız, esnek çalışmaya mahkum bırakan kendi iktidarlarının bekası için gençleri gözünü kırpmadan ölüme gönderen faşist iktidara karşı, HDP'nin gençliği öz örgütlülüğünü saplayarak, kendi fikirlerini özgürce ifade edeceği hayatın tüm alanında kendini var eden geleceğe güvenle bakan özgür, demokratik barışçıl ve ekolojik bir yaşamın kurucusu haline getirmesi gereklidir.
 
Sevgili gençler 24 Haziran, Türkiye halkları ve gençliği için yeni bir dönemin başlangıcı olabilir. Kürt halkına karşı yürütülen savaş politikalarına, Sayın Öcalan'ın üzerinde uygulanan ağır tecrit politikalarına, demokratik siyasete yönelik zulüm baskı politikalarına karşı HDP'nin etrafında örgütlenmeniz için HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş yoldaşımızın kampanyasına güçlü katılımın zamanıdır. Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz, tek yapmamız gereken örgütlülüğe dönüştürmektir. Örgütlü halk gerçeği ve örgütlü gençlik karşısında hiçbir güç duramaz. Bu duygularla gençlik buluşmamızı selamlıyorum."
 
TEMELLİ: O SARAYI BOŞALTMAK İÇİN KAZANACAĞIZ
 
Mesajların ardından HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli gençlere hitap etti. 
 
Temelli, "Selahattin Demirtaş Edirne Cezaevi'nde tutsak ama en sahici mücadeleyi halkların adayı olarak Selahattin Demirtaş yürütecek. Bundan kuşkumuz yok. Çünkü bu fikirleri tutsak edecek bir hapishane henüz var edilemedi" dedi.
 
7 Haziran'dan beri HDP'ye karşı bir kampanya yürütüldüğünü söyleyen Temelli, "Bize karşı yürütülen bu kampanya Türkiye halklarına karşı yürütülen bir kampanyadır. 24 Haziran'da bu düşmanlığa hep birlikte son vereceğiz" dedi. 
 
Temelli, "Birileri başkan olsun, tekçilik olsun istemiyoruz. Söz, yetki, karar halkta olsun diyoruz. O Saray'ı boşaltmak için kazanacak" ifadelerini kullandı.
 
Şölen, Grup Munzur ve Özgün Müzik'in seslendirdiği şarkılarla devam etti.