19 Eylül 2024 Perşembe

DEM Partili Bozan, zeytin ağaçları için direnen Arslan'ı ziyaret etti

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Antakya'da gasp edilen zeytin ağaçlarını savunmak için direnen Çiğdem Arslan'ı ziyaret etti. 150 yıllık 32 zeytin ağacı TOKİ konutlarına gidecek yol için Hatay Valisi'nin geçici el koyma kararıyla kesilen Arslan, 8 ağacını savunmak için kurduğu çadırda 28 gündür direniyor. Bozan, "İktidarın en çok korktuğu şey halkın direnişidir. Ama şunu bilin; direnişinizde yalnız değilsiniz" dedi.

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremin ardından yaşadığı bina hasar alan Çiğdem Arslan'ın Defne ilçesinin Ballıöz Mahallesi'ndeki arazisindeki 150 yıllık 40 zeytin ağacından 32'si devlet tarafından kesildi. Ağaçlarının kendisinin bilgisi dışında TOKİ konutlarına gidecek yol için kesildiği öğrenen Arslan, kalan 8 ağacını korumak için araziye çadır kurarak direniş başlattı.

Direnişin 28. gününde Arslan'ı ziyaret eden Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Ali Bozan, "Yanındayız" mesajını verdi. Ziyarete DEM Parti il ve ilçe yöneticileri de katıldı.

BOZAN: DEFNE'DE YAPILAN İKTİDAR ELİYLE HALKIN MALINI GASPTIR
Milletvekili Bozan, yapılanın iktidar eliyle gasp olduğunu vurguladı, halkın yöneticilerden malını korumaya çalıştığı bir dönemin yaşandığını söyledi. "Direnişinize sağlık" diyerek sözlerini sürdüren Bozan, "İktidarın beklemediği şey sizin buradaki direnişiniz. Mevcut iktidarın en çok korktuğu şey halkın direnişidir. Ama şunu bilin; direnişinizde yalnız değilsiniz" dedi.

İktidarın Antakya halkı üzerindeki zulmünün kentin demografik yapısını değiştirme amaçlı olduğunu söyleyen Bozan, "Keşke bu yaşanılanlara devletin bir kurumunun ihmali diyebilsek. Bunların hiçbiri ihmal değil, kasıtlı yapılan şeyler. Temel amaç; burada günlük yaşamı olabildiğince zorlaştırıp yurttaşların buradan çıkmasına neden olmak. Defne'de Defneli kalmasın, Samandağ'da Samandağlı kalmasın istiyorlar. Burada yaşayan bir yurttaş başka bir yere gittiğinde sudan çıkmış balığa benzer. Burada yaşayan yurttaşlar, 'biz kültürümüzle ancak burada yaşayabiliriz' diyor" ifadelerini kullandı.

ARSLAN: GELSİNLER KEPÇEYLE ÇIKARSINLAR
Zeytin ağaçları için direniş nöbetini sürdüren Çiğdem Arslan, kendisine ziyarette bulunan heyeti selamlayarak, zeytin ağaçlarının valiliğin "geçici el koyma" kararıyla kesildiğini söyledi. Hasta olmasına rağmen 28 gündür direndiğini, ağaçları için mücadele ettiğini söyleyen Arslan, "Ben buradan çıkarsam yaşayamam. O yüzden burada çadırda ölürüm. Yetkileri yok. Yetkiyi kazandıkları zaman gelsinler kepçeyle çıkarsınlar. Depremden bu yana 18 ay geçti. Biz hangi acıya dayanacağız. Direneceğiz" diye konuştu.