19 Eylül 2024 Perşembe

DEM Parti'den İzmir halkıyla dayanışma 

DEM Partili Diyarbakır, Mardin, Mardin Büyükşehir Belediyeleri, Akdeniz Belediyesinin eşbaşkanları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay'a yangının ardından halka her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını iletti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir'de yaşanan orman yangınlarına karşı başta Diyarbakır, Van, Mardin Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere bütün yerel yönetimlerin İzmir halkıyla dayanışmak için girişimlerde bulunduğunu belirtti. 

DEM Parti Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu, Dersim'de de yangın çıktığını Dersim belediyesinin halkın da desteğiyle yangını kısa sürede kontrol altına aldığını ve yaşanacak felaketin önüne geçtiğini hatırlattı. Açıklamada, "İzmir'deki yangın ise büyüyerek birçok yerleşim alanına doğru yönelmiş ve ancak uzun süre sonra kontrol altına alınabilmiştir. DEM Parti Belediyeleri olarak yangının ilk anından itibaren İzmir halkıyla dayanışma içerisinde olduk. Bu kapsamda; Diyarbakır, Mardin, Van Büyükşehir Belediyelerimizin yanı sıra Akdeniz Belediyemizin eşbaşkanları da yangından etkilenen İzmir halkıyla dayanışmak için girişimlerde bulunmuş ve her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a ifade etmiştir. Yangından etkilenen tüm yurttaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve yaralarımızı hep birlikte sarmak için dayanışmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz."