16 Eylül 2024 Pazartesi

DEM Parti Kadın Meclisi: Kürt kadın gazetecilerin kalemi yerde kalmayacak

DEM Parti Kadın Meclisi, işgalci Türk devletinin Süleymaniye'de Kürt gazetecilere yönelik SİHA saldırısında iki kadın gazetecinin katledilmesine tepki gösterdi. Kürt gazetecilerin bölgeden işlenen suçları ifşa ettiği için hedef alındığı belirtilen açıklamada, katliamın saldırının aynı zaman ilhak, işgal politikalarını derinleştirme amacı taşıdığı belirtildi. Açıklamada, Federe Kürdistan Bölgesel yönetimine de katliamın hesabını sorma çağrısı yapıldı, aksi takdirde katliama ortaklık edeceği vurgulandı.

Süleymaniye'de Kürt gazetecilere yönelik SİHA saldırısında iki kadın gazetecinin katledilmesi, 6 gazetecinin yaralanmasına ilişkin açıklama yapan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi, gazetecilerin bulunduğu aracın hedef alınmasının bilinçli ve örgütlü bir saldırı olduğunu vurguladı.

Kürt gazetecilerin, Kürt halkına ve kadınlara yönelik saldırıları ifşa ettiğini hatırlatılan açıklamada, gazetecilerin hedef alınarak bölgede işlenen savaş suçlarının üzerinin örtülmek istendiğine dikkat çekildi. Saldırının amacının ilhak ve işgal politikalarını derinleştirilmek ve bu politikalara karşı oluşacak uluslararası tepkiyi engellemek olarak tarif eden DEM Parti Kadın Meclisi, "Kürt halkına, Kürt halkının kazanımlarına, özgürlük mücadelesine yönelik bu saldırılar daha önce de ajanlar, paramiliter güçler eliyle gerçekleştirilmiştir. Gazeteci Nagihan Akarsel yoldaşımız bu saldırılar sonucu Süleymaniye'de katledildi. Bu saldırıyı gerçekleştiren emperyal güçler, paramiliter yapılar ne Kürt halkının ne kadınların ne de kadın gazetecilerin mücadelesini sindiremeyecektir. İşlenen savaş suçlarının üzerinin, sivil katliamlarla örtülmesine izin vermeyeceğiz" denildi.

'FEDERE KÜRDİSTAN YÖNETİMİ KATLİAMIN HESABINI SORMALI'
Federe Kürdistan yönetimine yaşanan sivil katliamlarına ilişkin açıklama yapma çağrısında bulunan DEM Parti Kadın Meclisi, "Bu sivil katliamın arkasındaki güçlerin kimler olduğunu açığa çıkararak, hesabını sormalıdır. Aksi takdirde bu katliamın ilk elden sorumlusu ve ortağıdır. Gazeteci Nagihan yoldaşımızı fikirleriyle, yazılarıyla, mücadelesiyle bulunduğumuz her yerde nasıl yaşatıyorsak, Gülistan Tara ve Hêro Bahadîn yoldaşlarımızın mücadelesini de yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz. Kürt kadın gazetecilerin, özgür basın emekçisi kadınların kalemi yerde kalmayacak" diye vurguladı.