19 Eylül 2024 Perşembe

DEM Parti heyeti Yamanlar'da yangın bölgesinde

Karşıyaka'da Yamanlar Dağı'ndaki yangın devam ederken, DEM Parti heyeti bölgeyi ziyaret etti. Yangının halkın yaşam alanlarını tehdit ettiğine dikkat çeken DEM Parti Milletvekili İbrahim Akın, "Tedbirsizlikten ve sorumsuzluktan kaynaklanan sonuçları bu yurttaşlar çekmek zorunda değil. Buranın afet bölgesi ilan edilmesi ve insanlara tazminat verilmesi gerekiyor" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir Milletvekili İbrahim Akın'ın da aralarında bulunduğu bir heyet, önceki gün akşam saatlerinde Karşıyaka Yamanlar Dağı'nda başlayan yangın bölgesinde halkı ziyaret etti. Heyet yangından etkilenen halkı dinledi, parti olarak yanlarında olduklarını iletti.

HALK TEPKİLİ: BİLİNÇLİ YAKILDI
Halk, 15 Ağustos akşamı başlayan ve bugüne kadar devam eden yangından bir gece önce de yangın çıktığını ve söndürüldüğünü aktardı. Soğutma yapılmadığı için yangının tekrar başlatığını aktaran halk, "Bu sefer göz göre göre doğamızı katlettiler. Ranta açtılar. 10 sene önce buraya yıkım kararı geldi. Yanan yerlerde bulunan Körfez Evleri'ne yeni yıkım kağıtları geldi. Mavişehir'i buraya taşıma planları vardı. Buralar bilinçli yakıldı" dedi.

AKIN: SORUMLULUK BAKANLIK VE BELEDİYELERİN
DEM Parti Milletvekili İbrahim Akın da, yangının kasıtlı olarak çıkarılması durumu olmasa bile ihmal olduğuna vurgu yaptı. Halkın bölgede zor koşullarda yaşadığını belirten Akın, "Önlem alınamadığı için insanlar evsiz kaldı. Biz hem İçişleri ve Orman Bakanlığı'nın hem de İzmir Büyükşehir ve Karşıyaka belediyelerinin sorumluluk alması gerektiğini düşünüyoruz. Tedbirsizlikten ve sorumsuzluktan kaynaklanan sonuçları bu yurttaşlar çekmek zorunda değil. Sorumluluğun yerine getirilmesi gerekiyor. Buranın afet bölgesi ilan edilmesi ve insanlara tazminat verilmesi gerekiyor" dedi.

'GECE MÜDAHALE HELİKOPTERİ YOK'
Akın, "Bu konuda ciddi sorumsuzluk var. Akşam saat 20.00'den sonra helikopterle müdahale edilemediği görünüyor. Bu Türkiye'de gece yangına müdahale edebilecek helikopter olmadığını gösteriyor. 2 tane helikopterle bu yangına müdahale etmek mümkün değil. Orman Bakanlığı'na, Cumhurbaşkanlığı'na sesleniyoruz; bu adaletsizlik, vahşet kabul edilecek bir şey değil" diye konuştu.