22 Eylül 2024 Pazar

DEM Parti adayları İstanbul'da: Çözüm adresi biziz

DEM Parti İBB Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, İstanbul'da büyük bir coşkuyla karşılandı. Beştaş ve Çepni, halkı selamlayarak, birbirinin kopyası düzen siyasetçilerine karşı tek gerçek çözüm adresinin DEM Parti olduğunu vurguladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, İstanbul'da büyük bir coşkuyla karşılandı. Beştaş ve Çepni ilk olarak İstanbul'a giriş yaptıktan sonra Kurtköy'de halaylar ve zılgıtlarla selamlandı. Karşılamaya, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Sözcüsü Tanya Kara, DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanları Gonca Yangöz ve Murat Kalmaz ve çok sayıda kişi katıldı. Ardından şehri dolaşan bir konvoyla DEM Parti Arnavutköy İlçe Örgütü'ne geçildi. Burada Beştaş, Çepni ve beraberindeki heyet meydanda bulunan seçim standını ziyaret etti.

ÇEPNİ: DEM PARTİ GELENEĞİ ZAFERE KADAR YÜRÜYECEK
Burada ilk sözü Murat Çepni aldı. Halkı selamlayarak konuşmasına başlayan Çepni, "Sizlerle olmak zafer demek, başarı demek. Şimdiden zaferimiz tüm halklarımıza kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Seçim yürüyüşünün başlangıcını burada yaptıklarını söyleyen Çepni, İstanbul halkına seslenerek, "DEM Parti yeniden başlangıçların partisidir, bu daha başlangıç diyoruz. Yolumuz meşakkatlidir, yolumuz engebelidir, barajlarla doludur. Ama DEM Parti geleneği, halk hareketi olarak bu barajları yıka yıka bu günlere geldi. Bu barajları yıka yıka zafere kadar yürüyecektir" ifadelerini kullandı.

'KENDİ GÜCÜMÜZE YASLANARAK DEMOKRATİK BELEDİYECİLİĞİ İNŞA EDECEĞİZ'
Çepni, şöyle devam etti: "Seçimlerde bize dayatılan, birbirinin kopyası alternatiflere mahkum değiliz. İşte DEM Parti, bulunduğu her yerde, gücünü aldığı halk hareketine yaslanarak, kendi gücüne yaslanarak, demokratik halkçı belediyeciliği, halkçı siyaseti inşa edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Herkes ama herkes, bizi duysun ve emin olsun ki: Kimseden korkmuyoruz. Bu coğrafyadaki tüm sorunların çözüm adresi biziz. Programımız bunun tek adresidir. Şimdiden tüm halklarımıza, tüm yoksullara, tüm ezilen halklara selam olsun. Başaracağız, mutlaka başaracağız."

BEŞTAŞ: KESİNLİKLE ÇARESİZ VE SEÇENEKSİZ DEĞİLİZ
İstanbul'un her yerini gezeceklerini ve kazanmak için var güçleriyle İstanbullularla buluşacaklarını ifade eden Meral Danış Beştaş, "Kesinlikle çaresiz değiliz, seçeneksiz değiliz ve yalnız da değiliz. Hep birlikte; Türkiye ve İstanbul'daki bütün ezilenlerle, Kürtlerle, emekçilerle, yoksullarla, ötekileştirilen herkesle el ele vererek İstanbul'u kazanacağız. Bundan kuşkumuz yok" ifadelerini kullandı.

Ana akım medyanın sadece iki aday varmış ve halk bunlara mecburmuş gibi haberler yaptığına işaret eden Beştaş, "Halkçı belediyecilik örneğini geleneğini sadece partimiz geçmişte sergiledi. Demokratik, halka dayalı, demokratik katılım yöntemleriyle nasıl bir belediyecilik yaptığımızı göstermiştik" dedi. Bunun karşısında kayyumlarla halk iradesinin gasp edildiğini vurgulayan Beştaş, kayyum sisteminin çöktüğünün, kayyumların yolsuzluk anlamına geldiğinin altını çizdi.

'EN GÜÇLÜ BELEDİYECİLİĞİ BİZLER YAPACAĞIZ'
Güçlü bir şekilde 31 Mart seçimlerine ilerlediklerini söyleyen Beştaş, halkın her yerde bu iktidara ve sisteme itirazı olduğunu kaydetti. "Kendi belediyecilik, demokrasi anlayışımızla, kadın perspektifimizle en güçlü belediyeciliği bizler yapacağız" diyen Beştaş, İstanbul'un en büyük Kürt nüfusuna da ev sahipliği ettiğine işaret etti. Beştaş, "Burada Kürtlerin yaşadığını, Kürtlerin hak ve taleplerini karşılamak için de belediyecilik anlayışımızla sonuna kadar çalışacağız. 'Bekle bizi İstanbul' diye çağrı yapmıştık sizlere. Ve geldik İstanbul'dayız, artık buradayız" ifadelerini kullandı.

İBB Eşbaşkan adayları Murat Çepni ve Meral Danış Beştaş, konuşmalarının ardından sloganlar ve alkışlarla yolcu edildi.